Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Udelatko pro hloupou televizi, co zajisti streaming

Ahoj,
potreboval bych pomoct s navrhem technickeho reseni. Chtel bych si poridit WD My Cloud. Diky tomu, jestli sem vsechno zjistil spravne, se budu moct ke svym datum pripojit odkudkoliv (pokud bude zarizeni autorizovane) jak z pocitace, tak z telefonu. To je pro me idealni, protoze sem casto pryc a rad bych s sebou mel filmy atd. Zaroven to neni drahe jako NAS a zalohovat si budu na kamaraduv externi HDD. Jenze ted bych k uplne spokojenosti potreboval jeste jednu vec a jelikoz tomu moc nerozumim, hledam radu tady. Mam televizi Panasonic Viera TH42PX80EA, ktera neni chytra a nic neumi. Ale o tom WD My Cloudu sem si precetl, ze zvlada streaming do televize atd. A taky sem si precetl, ze existuji takove HDMI "nahubky" do televizi, ktere z ni udelaji chytrou. Existovalo by takove udelatko i pro muj disk a televizi? Predstavuju si to tak, ze to zapichnu do TV, nekam pichnu USB (to TV nema, ale to bych nejak zaridil) a to zarizenicko bude chytat WIFI, na ktere bude pripojen i ten HDD a nejak si s tim porozumi. Akorat nevim jak bych ovladal to prostredi, ktere by vzniklo v televizi. Uplne nejlepsi by bylo, kdyby to slo nativnim ovladacem, ale to je asi nemozne. Tak me napada treba aplikace na smartphone (to je zas limitovane tim, ze si to zbytek familie bude moct pustit pouze kdyz budu doma), no a nebo dalsi ovladac. Diky za veskery napady, navrhy, pripominky. :-)

Předmět Autor Datum
a když budeš na cestách, máš pocit, že pokaždé budeš mít konektivitu, abys ustreamoval ty filmy? Zji…
touchwood 11.07.2014 21:10
touchwood
No nemel sem na mysli uplne na cestach, spise kdyz nekam dorazim a je tam klasicka wifi. Doma mam to…
namornikem 11.07.2014 21:21
namornikem
Jo na uplinku, to jsem prehledl, tak to asi ne. Takze s tim internetem, co mam, to nepujde?
namornikem 13.07.2014 22:15
namornikem
kúp si AndroidTV,teraz to má nay-shop vo výpredaji za zbytkovú hodnotu,je to malá sranda velkosti us…
audax 14.07.2014 12:09
audax
Tak sem zase cetl a cetl. Uz chapu jak je to s tim streamovanim atd, vyzjistil jsem, ze jedine strea…
namornikem 14.07.2014 23:15
namornikem
Navic se bojim, ze tyto mini android zarizeni nezvladnou spravne zpracovat titulky atd.
namornikem 14.07.2014 23:22
namornikem
Ted me jeste napadlo, netusi, co by se stalo, kdybych zapojil propojil USB sloty toho "android mini… poslední
namornikem 14.07.2014 23:26
namornikem

a když budeš na cestách, máš pocit, že pokaždé budeš mít konektivitu, abys ustreamoval ty filmy? Zjistil sis, jaké mají tvé oblíbené filmy typický bitrate? Tak si to vynásob cca 1,2x a to je pásmo, kterého musíš dosáhnout doma na uplinku a na mobilním zařízení na downlinku.

No nemel sem na mysli uplne na cestach, spise kdyz nekam dorazim a je tam klasicka wifi. Doma mam toto:

Rychlost stahování/odesílání až 40 Mb/s / 4 Mb/s

. Celkova bitrate 800kbps. → 960kbps. Realne stahuju okolo 1,5-2mbs, mista kde bych se rad pripojil, tak tam to bude obdobne. Pripadne bych film stahnul a pak se podival. Mozna sem to spatne spocital, protoze se v tech cislech moc nevyznam, ale myslim, ze je to ok.

Kazdopadne jde hlavne o tu telku. V "cestovnim pripade" bych si ten film klidne vydrzel stahnout a podivat se pak.

Diky za poznatek

kúp si AndroidTV,teraz to má nay-shop vo výpredaji za zbytkovú hodnotu,je to malá sranda velkosti usb klúča,má dtv tuner,usb porty,podporuje pripojenie wifi myši/klávesnice a umožňuje mobilne v podstate to,čo chceš,jediné čo potrebuješ je zobrazovacie zariadenie/monitor,tv etc.../,je to v podstate samostatný externý mikropočítač s príjmom televízneho signálu,strčíš do vrecka a frčíš na chalupu,zapichneš do tv a pozeráš,cez usb pripojíš externý disk a čumíš na nahrané filmy.....

Tak sem zase cetl a cetl. Uz chapu jak je to s tim streamovanim atd, vyzjistil jsem, ze jedine streamovani, ktere pripada v uvahu je tedy to na domaci siti, coz ale nevadi. Filmy si kdyztak pretahnu s sebou, jeste nez odjedu. Jde mi hlavne o nasledujici:

- pristup k datum ze vsech pocitacu na domaci siti
- prehravani filmu primo ze zarizeni na me televizi

Cele by to odpovidalo (i s bonusem toho, ze cela televize bude "smart") prave navrhlemu reseni WD My Cloud + zarizeni, co zminujes ty. Kazdopadne sem cetl a cetl, a takova zarizeni nezvladaji prenos HD videa pres DLNA a vubec pry jsou celkem spatna a nevychytana.

Uplne idealni by tedy bylo zrejme poridit nejaky NAS, pak disky a pak nejake zarizeni pro televizi, ktere to vsechno prijme, zpracuje a vsechno do telky vyplivne ve vlastnim prostredi. Uplne idealne bych do toho zapojil jeste klasicky dvbt prijem a HDMIcka z pocitacu a mel bych na vsechno jedno prostredi a me tuzby by dokonce prekonany.

Kazdopadne to je na me moc drahe a nechce se mi do toho investovat, protoze tohle je reseni na rok a pul. SmartTV nebo jedno prostredi mit nepotrebuji, co ale potrebuji je, aby se televize dokazala k tem datum dostat a aby se k tem datum dostali i zarizeni v domacnosti. Mozna je to utopicke, ale nechci kupovat vic jak jedno zarizeni a nechci do toho investovat prilis penez (pres 5000,- Kc). Co sem tak premyslel, tak odpoved na mou otazku, by bylo nejake jednodiskove uloziste s vlastnim HW a prostredim, USB/BT output pro nejaky ovladator a HDMI output do TV. Kazdopadne nic takoveho sem nenasel. Nema nekdo nejaky napad?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru