Avatar uživatele
Mike78

Udělal jsem zlé rozhodnutí?

Rád si přečtu Váš názor. Pokusím se napsat co nejstručněji, mohou chybět pro Vás další faktory, které mohou být důležité.
Jsem ženatý, mám dítě. Před čtyřmi měsíci mi manželka odešla za jiným. Po dohadech tomu předcházejících mám syna u sebe, chtěl jsem to tak. Máme dohody u OSPOD, právníka, ale rozvedeni stále nejsme, není vyřešen ani soud o malého. Po odchodu manželky ze společné domácnosti, jsem se více začal setkávat s mou dlouholetou kamarádkou, přerostlo to ve sblížení se, setkáváme se spíše jako partneři. Ona má dceru o rok starší, má svůj byt. Mému malému uvolnila pokoj ve svém bytě, chtěla by, abychom se přestěhovali k ní. Je na to brzo a já řekl, že o tomto budeme jednat nejdříve po soudu, dříve ne, souhlasila.
Řešili se Vánoce, původně my všichni u ní. Pak přišla s tím, že její dcera půjde na štědrý den dopoledne k otci, později řekla, že do 14h, já na to řekl, že my se synem dojedeme tedy až po obědě. A teď ve čtvrtek, že tam dcera bude do 16h a ona pro ni poté pojede. Nelíbilo se mi to, myslím, že by se dítě nemělo takto dělit v jeden a tento den. Navíc co my, co můj syn? Doma máme zde, kde bydlíme, Ježíšek by měl chodit zde doma. To by jako k nám domu nepřišel a k tetě ano? Je mu 5let.
Když jsem to přítelkyni říkal, snažil jsem se poukázat na to, že by především její dcera takto neměla chodit na štědrý den. Ale obořila se a dost razantně, že takto jsou zvyklí a takto jim to dodnes fungovalo. Na debatu nebyl prostor… Druhý den, hned ráno, když jsem nad tím přemýšlel, řekl jsem si ne, můj syn takto nebude na štědrý den, ani nejsem rozvedený, není vyřízen soud o dítě. Ježíšek má chodit domů, ne k návštěvě kde jsme. Nebudu zase tak dlouze psát, aby byl nějaký kompromis, pověděl jsem přítelkyni, že můj syn dostane dárky doma, včetně tradice tomu předcházející, tedy večeře (no v tomto případě spíše oběda) a pak asi v 16h můžm přijet k nim. Mezi tím ale ona zrušila návštěvu její dcery u otce do těch 16h s tím, že bude doma, ale já to už řekl mému synovi, že doma budeme a přijde Ježíšek. Tedy změnu v tomto rozhodnutí dělat nechci. Přítelkyně byla zaskočená, nemluvila, den ani druhý, když jsem ji vzal na Vánoční trhy. Promlčela dva dny. Snažil jsem se s ní bavit, rozveselit ji….odpovědi zněli, nevím, co mám říct. Poté včera hromada sms, ne zrovna příjemných. Na jednu stranu ji chápu, ale na druhou mám pocit, že nechápe mé rozhodnutí ona.
Nepřišla s jiným návrhem, než že čekala, že ji tedy pozveme k nám domu, samozřejmě i s dcerou.
Já ji návrh dával, strávíme spolu celý den, doma, procházka atd. ale na večeři a ke stromečku půjdeme každý zvlášť domů k sobě. Nebo se uvidíme až 25.
Naprosto vykolejená, zničená, pomalu rozhod, možná ještě přijde jako dozvuk..
Zajímá mne Váš názor. Řešil jsem to s ohledem na svého syna a situaci zle? Měl jsem přítelkyni ustoupit a být s nimi v případě, kdy provedla změnu toho, že její dcera tedy nebude u otce v tento den, ale s námi doma společně.
Mám na to svůj názor, ale rád bych četl i jiný.
Děkuji a pěkný večer.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? bolak před 2316 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
ivzez

Odpoveď byla označena jako užitečná

Jiná odpověď

Jednal jste tak, jak jste to cítil, především s ohledem na svého syna.
(A nikdo nemá právo Vám to vyčítat.)

Přesto je podle mne v takových situacích potřeba myslet na všechny zúčastněné.
Partnerčina dcera měla právo se i na Štědrý den vidět se svým otcem.
A její otec z pochopitelných důvodů stál o to se svou dcerou strávit alespoň část dne.

Kdo podle mne situaci nezvládl vůbec, byla Vaše partnerka.
Na prvním místě měly být obě děti, potom teprve dospělí…

(Zkuste si na místě té holčičky představit svého syna, který by se těšil na návštěvu
k mamince a Vy byste mu ji z důvodu, kterému by těžko porozuměl, zrušil.)

Upravil/a: ivzez

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Mike78 Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
la la la

Jednal jsi (spíše) správně

Jednal jste v podstatě správně, ale teď nejspíš neprožíváte se synem dojemný Štědrý večer kvůli kterému jste se tak pohádal, když se tady vypisujete.

Upravil/a: la la la

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
ten který je

Jiná odpověď

Všechno jsi uspěchal.Nemáš vyřešenou minulost a už se zaplétáš do dalších problémů.Neměl sis nic začínat.Ta nová ženská se mi moc nezdá.

Upravil/a: ten který je

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Hlada

Jednal jsi (spíše) správně

Jednal jsi jednoznačně správně.
V pořadí důležitosti jsou zájmy dítěte na prvním místě. Bez ohledu na právní vyrovnání netvoříte zatím novou rodinu. Syn má jeden domov a tam by měl také trávit štědrý den. Tomu se musí dospělí přizpůsobit. Pro syna je obrovskou psychickou zátěží už jen to, že přišel o matku.
Jinak je to dobrá příležitost k otestování vztahu. Netrpí partnerka hysterií? Nemá nějaké finanční potíže?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
luckykubrt

Měl jsi ustoupit přítelkyni

Nechápu, proč jsi ji potom nepozval k sobě, když to s její dcerou bylo zrušené, ale to je tvoje věc.

Upravil/a: luckykubrt

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
bolak

Jiná odpověď

Mohli jste říct dětem že ježíšek neni a bylo by to vyřešený, pohledem nezaujatýho diváka se na to dá říct jen jediný, že řešíte ptákoviny.

Nicméně dobře, stalo se a já jsem z té situace pochopil to, že ta pani už vás tak nějak vidí jako rodinu, ale ty to vnímáš jinak (my a oni). To je jediný logický vysvětlení toho všeho. Příští rok jeďte na vánoce všichni čtyři někam na hory a nebude problém, ježíšek tam dojede na rolbě.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
GM

Jednal jsi (spíše) správně

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Mike78

Hlada : krasne napsane, naprosto se s tim ztotoznuji…

financni potize? otazka dobra… pred rokem zdedila po dedovi nemale jmeni, poridila OV byt 3+1 dost utratila a zbejvauz nohem mohem mene… dela realitni poradkyni, ksefty spise nejsou, nez jsou (ale ne ze by nebyl zadny,spise male) , da se tedy rict, ze cerpa z dedictvi… Hysterie… pravda, uz predvedla jednou neco, co mi to trochu pripominalo…

před 2316 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Mike78

la la la : vecer byl klidy, den krasny a pohodovy. Syn spokojeny cely den z darku radost. Me slova: parada, klid a pohoda.

před 2316 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
ivzez

To je moc důležité: Váš syn měl pěkný Štědrý den a večer.

K odpovědi výše:
»(A nikdo nemá právo Vám to vyčítat.)«
Mínila jsem tu „novou“ paní.

Neznám ji, neměla bych ji soudit, ale její jednání mi vůči oběma
dětem, hlavně vůči její dceři přijde necitlivé a sobecké.

před 2315 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek