Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Uložení nastavení zvukové karty,prosím o radu

Hezký den.Skládal jsem kolegovi nový počítač.Koupil jsem desku kterou chtěl ale při montáži jsem zjistil že se už nevleze zvuková karta do pci slotu jelikož tam ještě chtěl TV kartu a jeden PCI slot zakrývá grafika GF 8800 GTS.Zůstali jsme teda u integrovaného řešení na desce.Což o to,hraje to i docela obstojně ale nedaří se mi uložit nastavení basů.Ve správě basů je zatržítko něco jako Aktivovat správu basů ale při každém zapnutí počítače se to nastavení zruší a prostě basy nejedou respektive nehraje subwofer.musí se to zase zapnout ručně.Nevíte někdo prosím jak tohle vyřešit?připadá mi dost otravný při každém spuštění počítače to nastavovat.
Info o PC:MB Gigabyte GA-MA69GM-S2H ,Audio Realtek ALC889A codec HD AUDIO
GK Leadtek GTS TDH 8800
Forton 450W
Repro Genius 5.1 Home theater

Verze ovladače audia 5.10.0.5413

Děkuji za každou radu či tip na jiný ovladače zvuku.S pozdravem Tomáš

Předmět Autor Datum
je to len tak od boku, ale ako mas nastavene repraky priamo vo win? je tam 5.1? a nie je v tej aplik…
Michal 03.06.2008 14:48
Michal
Ve win jsou zapnuté reproduktory 5.1.Synchronizace s ovladacím panelem zvuku jede.Zajímavý je to,že…
iconek 03.06.2008 19:42
iconek
Skusal by som novsie/starsie verzie ovladacov. Napr. tie co boli na CD k doske resp. ak tie mas tera…
MM.. 03.06.2008 20:48
MM..
při montáži jsem zjistil že se už nevleze zvuková karta do pci slotu jelikož tam ještě chtěl TV kart…
Cat 03.06.2008 21:04
Cat
PCIe slot ma tiez, nie? http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Pro ducts_Spec.aspx?ProductI…
MM.. 03.06.2008 21:10
MM..
Omlouvám se za hrubou chybu,neuvedl jsem OS.Je to win XP profesional.Zkusím si s tím ještě zítra poh…
iconek 03.06.2008 21:34
iconek
Jaj on je zakryty aj ten PCIe slot? (na druhej strane grafiky)? Tak to je grafika jak svina (doslova…
MM.. 03.06.2008 21:37
MM..
pokial ma to velmi inteligentne riesenie ze je PCIe x1 slot vopchany medzi x16 tak sa ani nedivim, z… poslední
Michal 03.06.2008 22:25
Michal

Ve win jsou zapnuté reproduktory 5.1.Synchronizace s ovladacím panelem zvuku jede.Zajímavý je to,že po restartu není v ovladacím programu zvukovky zaškrtnuto podpora správy basů ale dám testovat kanály a subwofer se ozve.Jenže pokud spustím hru,písničku ve winampu či v mediaplayeru nebo kteroukoli aplikaci používající zvukovku jede to pouze na dva kanály.Už fakt nevím,jsem z toho zoufalý,zkusím přeinstalovat ovladače ještě jednou.Každopádně díky za reakci.Tomáš

Skusal by som novsie/starsie verzie ovladacov. Napr. tie co boli na CD k doske resp. ak tie mas teraz tak skus tie z webu vyrobcu dosky apod.
Skus to nastavit pod admin uctom, ak nastavujes viac veci na roznych kartach tak skusit po jednom a vzdy zmacknut tlacitko Pouzit a OK, zavret, restart :-)
uisti sa ze mas nainstalene ovladace k chipsetu, aj ked to by nemalo od toho zavisiet, to je skor chyba v tych ovladacoch alebo zakazany zapis do registry z nejakeho dovodu (opravnenia apod) Ake mas Win?
Skus aj este raz prenastavit typ repro (na stereo, ok, a potom nazad na 5.1), a uisti sa ze mas spravne strcene jacky (ktovie co za autodetekciu si robi ta karta)...

P.S. a ak chces aby isla stereo hudba (winamp) na vsetky kanaly tak na to je tusim nejake ine zaskrtavatko, podla mna nie sprava basov ale rozsirenie sterea na vsetky kanaly, ale netusim kde to je u realteku. Ak by si tam pustil DVD s 5.1 zvukom tak by ti to podla mna fungovalo an vsetky kanaly.

P.S.2. mozes aj kupit inu zvukovku do PCIe slotu a integrovaanu vypnut v BIOSe a mas pokoj. Kvalita zvuku dnesnych integrovanych zvukoviek casto nie je bohvieco (napr. mne na MSI smejde vadilo mierne odfiltrovanie vysok u integrovanej. Uz je vypnuta :)

Omlouvám se za hrubou chybu,neuvedl jsem OS.Je to win XP profesional.Zkusím si s tím ještě zítra pohrát a dám vědět.Bohužel po nainstalování GK na desku která mi zakryla jeden ze dvou PCI slotů nezbývá než rozchodit integrovanou zvukovku na desce a nebo přesvědčit kolegu že nepotřebuje TV kartu a místo ní nacpat zvukárnu.Skusím ještě jiný přehrávač a taky spustit dvd na počítači jestli jede zvuk jak má.Díky za info,dám vědět.Přeji hezkej večer.S pozdravem Tomáš

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru