Avatar uživatele
barnajka

Umí plavat KAŽDÝ pes?

Umí plavat všichni psi, a nebo jen tzv. vodní plemema a (několik dalších)? Rodí se už s touto schopností a nebo se ji musí chvilku učit jako my? :)

Mám 2 pejsky, rasa zlatý retrívr a boloňský psík. Ani s jedním k vodě nechodíme. Boloňáček koupání nesnáší, ale s retrívrem bych chtěla začít chodit k rybníku – přece jen je to jeho přirozenost. Mám ale trošku strach – je to už 6 letý pes a tím, že doteď neměl možnost si někde zaplavat – nemohlo se stát, že to „zapomněl“? Neutopí se mi? :))

A ještě čistě teoreticky k tomu boloňákovi – kdybych ho do vody „hodila“ – plaval by? A plaval by, protože to umí – a nebo by šlo čistě o pud sebezáchovy?

Asi mám zvláštní otázky, ale už dlouho nad tím přemýšlím a zajímalo by mě, jak to je. Pokud někdo umíte odovědět, moc děkuju :)
Doplňuji:
Děkuju všem za odpovědi :) Jestli si z toho můžu vyvodit závěr, že retrívr se ROZHODNĚ neutopí, i když ještě nikdy v životě neplaval – je to to hlavní, co jsem chtěla slyšet :))

hanulka: Nebojte se, určitě nikoho do vody házet nebudu :) Ten můj boloňáček má k vodě averzi už od štěněcích let – když si vybavím ty boje, co spolu svádíme, když ho potřebuju dostat pod sprchu!!! Stačí bohatě :))
Ptala jsem se jen teoreticky – kdyby třeba přišly povodně nebo on do té vody spadl, jestli by byl schopný zabojovat o holý život :)

Ještě jednou všem moc děkuju!

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 7Pro koho je otázka zajímavá? Berušinka, elektrikář, Michal Kole, hanulka11, franku, fablen, sejtanka před 4738 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
www

Plavat neumějí jen primáti, musí se to naučit. Každý pes to „umí“. Tím nemyslím malinké stěňátko

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Berušinka

S plaváním mají problémy snad jen ty „krátkonosí“ plemena jako je boxer, buldog, ale samozřejmě to taky umí.
Pro Sejtanku: Neřekla jsem, že to neumí. Jen s tím mají kvůli jinak „řešenému“ čumáku problém. Je to dané anatomií. Jde jim to hůř v porovnání s těma, kteří mají čumáček delší.
Jinak je to jako u lidí – někdo má rád plavání, někdo ne =).

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
hanulka11

Pro psy je to přirozená aktivita. Jen jsou psi, kteří vodů nemají rádi. /já bych ho tedy do vody neházela, poznáte když do ní vstoupí/jestli vůbec/ zda bude chtít plavat.

Někteří se vodě na 100 honů vyhnou. Takže bych ho s tím asi netrápila.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
sejtanka

Nesouhlasím s berušinkou,páč náš boxer byl plavec,že nad něho nebylo.Myslím,že je to vrozené a taky je u psů pud sebezáchovy,jen netuším jak je to s výdrží ve vodě.Takže pes plavat umí.Toť vše:-)))

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek