Avatar uživatele
Tw!st

Umí vaše tělo předpovídat počasí?

Zdědil jsem po své babičce jednu vlastnost, a to že 30–5 hodin před příchodem bouřky mám specifické napětí a únavu ve svalech. Babička to zase cítí v kloubech. Spoléhám na tohle tak moc, že většinou pokud něco cítím a mám naplánovaný např výlet do přírody tak aniž bych se musel dívat na předpověď počasí tak to zruším. Dnes od rána jsem úplně rozlámaný a moje svaly sotva fungují a bum, je večer a je u nás bouřka. Máte to někdo podobně? Vysvětlí mi někdo z logického hlediska proč to tak je a proč to má jen málokdo?

Zajímavá 0 před 2901 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
mosoj

Ano. Rosničkářů přibývá, stejně jako alergiků.
Kdo svému tělu rozumí, tak změnu pozná. Myslím si že s lepší přesností než v TV. Nicméně o předpověď se nejedná.

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
orwell

Myslím si, že to není až tak vzácný úkaz. S postupujícím věkem se u většiny lidí stává z těla taková malá „meteorologická stanice“. Já to na sobě pozoruji též, ale na 100% se tím řídit nemohu. Nepřipadá mi to zvláštní, procesy v našem těle jsou závislé na vnějších podmínkách snažící se rozhodit jejich průběh a čím je tělo starší, tím hůře se s tím vyrovnává. Navíc jsme každý jiný a zmíněným vlivům podléháme různou měrou.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Kdysi jsem nepovažoval biopředpověď za informativní, ale dnes, když předpoví 2,3 biozátěž, jako silný astmatik mám velké zdravotní problémy.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Martinuss

Tělo jen reaguje na změny tlaku a od toho se odvijí pak počasí

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Ano, rosničkári napríklad na dnes hlásili búrky, ale telo mi nič nehlásilo a tak som si mohla urobiť krásny turistický „slnečný kúpeľ“

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek