Avatar uživatele
Professional

Umíte nějaký programovací jazyk? Co jste v něm schopni vytvořit?

Zajímavá 0 před 2205 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
orestez

Počeštění, nebo snaha s pomocí rozdělávacího programu v exe, už nevím název. První bylo klikátko, autor byl prográmku byl Polák. Pak zkusmo přeložení menu klasického přehrávače (který je obsažen v balíku K-lite codec pack) je to ztráta času. Dá se odpovědět, že ne.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Jazyky interpretované webovými prohlížeči (Javascript/An­gular/Typescrip­t, WebGL/SVG/HTML/CSS, serverové node.js pro backendové zázemí aplikace) … těch jazyků je celá řada, ale díky domu jsem prakticky schopen vytvořit v prohlížeči vše od prezentace, přes komplexní informační systémy až po grafické editory a 3D hry jen uvnitř prohlížeče fungující na prakticky jakémkoliv operačním systému a platformě. V dnešní době mají tyto technologie i výrazný přesah do mobilních aplikací, jen s jejich využitím je možné vyvíjet i plnohodnotné mobilní aplikace (Angular NativeScript).

Vývoj nativních aplikací ustupuje stále více do pozadí, nemají ty potřebné výhody aplikací v prostředí internetových prohlížečů (především tu snadno přenositelnost, spolehlivou využitelnost i mimo svět windows bez nutnosti je jakkoliv instalovat) , ostatně to dokladují i snahy spojené s operačním systémem Chromium / Chrome OS který staví už jen na těchto web aplikacích a ty nativní mu ani moc nechybí.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dubraro

Postupem času jsem jich používal několik. BASIC a assembler na Sinclair Spectrum, Pascal a C na PC, FoxBase a CA Clipper na databáze, SQL na větší databáze, skriptovací jazyk shellu na UNIXech, Visual Basic v Excelu a asi ještě nějaké další. To, co jsem potřeboval, jsem si naprogramoval.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dochy

ASM,C,C++,Basic, pascal, VB script, java, assembler ('86, '51), Step 5/7,…
A co jsem schopen v nich vytvořit? Cokoli je třeba pokud to umožňují (každý z těch jazyků má nějaké limity, většinu z nich je možné nějak obejít). záleží na konkrétní věci a dostatku času 😉

Popravdě kdybych v některém z nich měl udělat něco konkrétního, pravděpodobně bych potřeboval tak 2h-2dny na základní aklimatizaci 😉

Ale časem zjistíš že tyto programovací jazyky jsou si dost podobné a není problém přejít na další podobný pokud máš nějaký základní návod… vyjímkou jsou Step 5/7, které se používají na PLC siemens a kde je trochu jiná filozofie (cyklické zpracování všech stavů, vstupů, výstupů pro řízení stroje) – s přechodem na tohle má spousta programátorů problémy.

Pak jsou další typy programovacích jazyků – třeba zaměřené na řešení logických problému, expertních systémů apod. Setkal jsem se s některými ale radši bych si tu zkušenost moc nepřipomínal. Jsou mi odst vzdálené.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
orestez

Jde zde o opakující se otázku?

před 2205 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Počítače a internet