Avatar uživatele
anonym

Co mě čeká pokud požádám o rozvod?

Jsem vdaná teprve dva roky ale vím,že jsem přestala manžela milovat.Brali jsme se částečně kvůli tlaku z jeho rodiny a také proto,že jsem byla podruhé těhotná.Co všechno rozvod obnáší?Hledala jsem na netu ale to je zdlouhavé.Chtěla bych někoho kdo má zkušenosti.Žádnou manželskou poradnu zkoušet nechci.Mám sice dvě malé děti ale toužím začít znovu už bez něj.Děkuji

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? orestez před 5286 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
UGG

V první řadě by vám měl asi někdo prozradit, že pokud přestanete manžela milovat, není to v žádném případě důvod pro rozvod. To by se rozvádělo 100% manželství. Prvotní zamilovanost po určité době opadne u každého páru, to je standardní průběh milostného vztahu. Žádné manželství netrvá kvůli lásce, je potřeba hledat jiné hodnoty – vzájemný respekt, společný majetek, péči o děti, sex, společné zájmy nebo ještě něco jiného.

Takže pokud nechcete zkoušet žádnou manželskou poradnu, poraďte se hlavně sama se sebou – jaké máte důvody pro rozvod? To, že jste přestala manžela milovat, rozhodně žádný důvod není. Je ale dost dobře možné, že máte důvody jiné, to už si musíte zvážit sama. Pokud je ale ten jediný důvod, co jste napsala, skutečně jediný důvod, který máte, tak doporučuji odhodit naivitu a podívat se na skutečný život z nové perspektivy – vaše představy o tom, že prožijete celý život zamilovaná do svého prince se hodí opravdu jen do pohádky.

Zdroj: selský rozum

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Normální ženská

Myslím, že je jen na vás, jestli se pro rozvod rozhodnete nebo ne. Takže předchozí rady mi přijdou docela zbytečné. Vy sama víte, proč to chcete udělat.. Nejdříve se bude řešit, v čí péči zůstanou děti a kolik bude druhý z manželů platit výživné, pak se řeší majetkové vyrovnání, případně výživné na vás jako rozvedenou manželku (pokud by se prokázalo, že rozpad manželství jste spíše nezavinila vy) a pak rozvod. Rozhodnutí komu budou svěřeny děti se řeší v místě pobytu dětí, takže kdybyste se teď odstěhovala dejme tomu z Prahy do Kladna a podala návrh na rozvod, bude se o svěření do péče jednat v Kladně a rozvod bude probíhat v Praze. Pokud nemáte na právníka, je možné zajít na sociální odbor města, oddělení sociálně právní ochrany dětí. Tam s vámi zdarma sepíší návrh na rozvod, na výživné, atd… A pokud je možné, domluvte se s manželem… rozvod se pak dá řešit dohodou a je jednodušší. Ale většinou se to nedaří, to uvidíte. Mnoho zdaru a pevné nervy…

Zdroj: vlastní zkušenost

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anetadela1

No já bych hlavně brala ohled na děti. Ty přijdou o tátu. Nejsem si jistá, ale myslím, že soud by z nějakého důvodu mohl přiřkout děti právě vašemu manželovi. Pokud je miluje, udělá cokoliv, aby je dostal do své péče. A nejhorší je, že trpí hlavně ty děti těma soudníma tahanicema. Jedna známá se rozváděla po 14 letech bezdětného manželsví a byla doslova vynervovaná, vyčerpaná a já nevím co ještě.
Opravdu to zvažte a dejte vašemu vztahu ještě šanci.....promluvte si s manželem......

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek