Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Uprava povrchu fasady

Zdravim,
Mam zahradnumurovanu chatu a zial severnu stenu po dokonceni nenahodili omietkou. Uz asi 40 rokov je to proste hole, len tehly a take skvarobetonove, alebo ako sa volaju, tvarnice. Taka skvara nejaka. Nahrubo polepene. Same diery, nerovnosti.
Spati to a rad by som to dal do poriadku. Prve co ma napadlo, samozrejme, nahadzat tam maltu a na to dajaku omietku, proste klasika. Lenze ked som si predstavil kolko by tam trebalo piesku, vapna a cementu tak ma tato myslienka celkom presla. Hlavne je problem s dovozom strku - zly pristup.
Cize, uvazujem, ze by som tam nalepil polystyren. Nebyva sa tam, takze by to sluzilo len na vytvorenie ako tak rovneho povrchu na ktory by sla sietka s lepidloma a klasicka nejaka exterierova omietka.
Slo b to takto ? Ako by to vyslo cenovo ? Alebo nejaky iny napad ? Hlavne nieco lacne, na co nebudem musiet doviest aviu piesku. Je to severna strana, obyjanie drevom velmi nie, zhnilo by pod stromami. Alebo cim to zarovnat a spravit ? Cim lacnejsie tym lepsie.

Předmět Autor Datum
Nevidím povrch Vaší stavby, ale nejlevněji vyjde přilepit EPS 70F (3-5cm) pěnou. Na povrch klasicky…
milan.cukrar 03.02.2014 07:53
milan.cukrar
No, chapem ze muzika velmi nebude s malym rozpoctom :) Akou penou sa to lepi ? To je celkom dobry na…
Matfej 03.02.2014 12:44
Matfej
Tytan 753, nebo i jiné.. index.php klik na druhý řádek.. když uděláte lepidlo strukturovaným válečke…
milan.cukrar 03.02.2014 13:04
milan.cukrar
Dakujem :) Toto bude asi najlepsie riesenie.
Matfej 03.02.2014 13:07
Matfej
Rozmyslam, ci 3ka polystyren nebude tenky, ci sa nebude lamat pri pokladke. A musi sa kotvyt kotvami… poslední
Matfej 03.02.2014 13:13
Matfej

Nevidím povrch Vaší stavby, ale nejlevněji vyjde přilepit EPS 70F (3-5cm) pěnou. Na povrch klasicky lepidlo perlinka a omítka. Zde můžete šetřit na úkor kvality. Místo omítky dáte basádní barvu, nebo necháte jen lepidlo. Pokud chcete ještě více uušetřit, tak polyš jen obarvíte fasádní barvou. Ale úspora se promítne na vzhledu a kvalitě.
Nelze za málo peněz dělat hodně muziky.

No, chapem ze muzika velmi nebude s malym rozpoctom :)
Akou penou sa to lepi ? To je celkom dobry napad, pena. A asi by sopm len lepislo zamaloval fasadnou farbou. Dam hrubsie a bude aj miesto omietky.
Fajn, diki teda :) Este k tej pene keby ste sa mohli vyjadrit.

Rozmyslam, ci 3ka polystyren nebude tenky, ci sa nebude lamat pri pokladke.
A musi sa kotvyt kotvami ak sa lepi tym lepidlom ? Vo videu kotvia, ale tam maju 10tku polystyren (abo aj viac) . Ale asi treba, aspon 2 na jednu tabulu, nech to nespadne. Alebo dat 3 na tabulu ?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru