Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Uprava template, respektive prevedni z jednoho CMS na jiny

Ahoj,

chci se zeptat, jestli by jste nekdo kdo umite webdesign, byli ochotni upravit jeden template z jednoho CMS na jiny a nebo ho mam pak jeste v nejakem asi CSS(css je samozrejme i v tom druhym, ale to nema ted cenu rozvadet) a z nej to upravit do CMS(red.system).
Pokud nekdo mate zajem, tak se ozvete a treba se domluvime. Zaplatim za to. Detaily bych rekl pak. Pro nekoho, kdo to umi, je to prace asi na chvilku. Zkousel jsem to predelavat zpusobem "pokus omyl" a vzhledove(jen jsem to zkousel roztahnout, ne predelat na jiny system, to nezvladnu vubec) uz mam vic jak 80% hotovyho, ale ten zbytek neudelam ani kdybych se na hlavu stavel a hlavne uz me to nebavi a nechci v tom zase den lezet.

Dik.

Předmět Autor Datum
Dobrý den, Z vaší otázky není jasné z jakého CMS do jakého CMS chcete převést templát či styl. Bohu…
ysiary 28.10.2008 01:37
ysiary
No ten template existuje v nekolika free verzich pro Joomlu, Typo(mozna i jine, ale nenasel jsem je)…
Radek 28.10.2008 07:29
Radek
...Dalsi moznost je upravit ten z Typo a nebo Joomly do toho, ktery chci ja a to je Drupal(mozna uz…
ysiary 28.10.2008 10:55
ysiary
Hledam skoro 2 dny a na Drupal asi neni. Ja to neumim zmenit sam z jednoho cms na jinej. Nechci se t… poslední
Radek 28.10.2008 10:59
Radek

Dobrý den,

Z vaší otázky není jasné z jakého CMS do jakého CMS chcete převést templát či styl. Bohužel, převážná většina templátů pro redakční systémy je tvořena tabulkovým layoutem, takže hodně věcí se musí upravovat i v kódu samotném, samozřejmě i obrázky a css soubory. Mnoho stylů je rovněž propojeno s databází. Tudíž, pokud něco změníte pouze v css souboru nemusí se to plně projevit ve výsledku.
Nemyslím si, že by to bylo na chvíli, zas tak jednoduché to jistě není, zvláště pokud chcete exportovat jiný design do jiného CMS.
Dle mého názoru by bylo jednodužší vytvořit prostě nový templát pro danné CMS z nějakého defaultního, upravit si ho k podobě jakou chcete.
Uveďte pro jaký redakční systém chcete templát vytvořit.

No ten template existuje v nekolika free verzich pro Joomlu, Typo(mozna i jine, ale nenasel jsem je) a pak je udelany free i jako pro pravdepodobne normalni(ne CMS) web. Jmenuje se to free CSS template a je to datove mensi nez ty upravene pro CMS, treba pro Joomlu. nevim jak to nazvat, ale je to pravdepodobne template proste pro normalni web, ne pro web z CMS a na ten by mel jit urcite upravit. Dalsi moznost je upravit ten z Typo a nebo Joomly do toho, ktery chci ja a to je Drupal(mozna uz je i vytvoreno, ale nenasel jsem ho). Tohle jsem sem zatim nepsal, protoze je to zbytecne. Dulezite je najit vubec nekoho, kdo by to udelal a pak teprve resit detaily, ktere jsou stejne ostatnim k nicemu.

Uprava toho souboru css z template Joomly(ne template jmenem css) je opravdu velice jednoducha i pro me jako pro cloveka, ktery to videl vcera poprve. Ze zkratky px jsem pochopil, ze jsou to pixely a ty jsem zmenil na velikost, kterou jsem chtel a behem 2minut jsem zmenil cely template na uplne jine rozmery a prizpusoboval jsem si pak i velikost ruznych boxu, takze jsem presvedcen, ze clovek, ktery tomu rozumi parkrat nekde neco prepise a za par minut ma upravene cele template(mluvim uz o tom hotovem pro Joomlu). Samozrejme ze prevedeni a nebo vytvoreni noveho za 2 minuty nebude, jak to mozna z toho vyplynulo. Psal jsem jak jsem uz rikal o zmene css(ale toho souboru).

...Dalsi moznost je upravit ten z Typo a nebo Joomly do toho, ktery chci ja a to je Drupal(mozna uz je i vytvoreno, ale nenasel jsem ho). Tohle jsem sem zatim nepsal, protoze je to zbytecne. ...

Tak pravě toto je nejduležitější informace, abychom mohli poradit. Pro Drupal existuje mnoho už vytvořených šablon.

drupal.org Na tomto odkazu najdete mnoho témat ke změně vzhledu vašeho Drupalu, další temata budou jistě i na freetemplate.com.

Základní otázky jak měnit vzhled templatu v Drupalu naleznete na českém webu www.drupal.cz.
Pokud by jste si nevěděl rady, ozvěte se mi přímo na můj mail ysiary(zavináč)gmail(tečka)com

Hledam skoro 2 dny a na Drupal asi neni. Ja to neumim zmenit sam z jednoho cms na jinej. Nechci se to ani ucit(asi to nebude moc jednoduchy, jako hrabat se uz v necem, co nekdo udelal), to zas tyden nebudu delat nic jiny, nez abych se naucil neco, co za tyden stejne nebudu umet. To bych za to radsi zaplatil.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru