Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Urychlení reinstalace Windows XP

Mám problém, máme hrozně pomalý internet a programy které používám vyžadují různé verze .NET Framework, ale vždy se ho snaží instalovat online a tak instalace všeho tvá celý den rychlost stahování 60kbs. Tak jsem si stáhl offline instalace například Framework 3.5 SP1, 200 MB ale při rozbalování se ještě snaží aktualizovat. Nešlo by tomu nějak zabránit. Už tak musím při reinstalaci Windows XP i 7 mít vyplej internet a zakázané aktualizace abych vůbec mohl nainstalovat Windows. Bohužel rychlou síť tu dělat nebudou, dvd mechaniku mám též pomalou a na nový procesor a vypalovačku není ani koruna.

Předmět Autor Datum
kolikrát měsíčně ten pc přeinstaluješ, že to řešíš? co znamená pomalé dvd - ty máš mechaniky v pio r…
lední brtník 20.03.2011 16:51
lední brtník
Nebo si vymazli jednu instalaci se vším všudy a potom udělej image systémového oddílu (Ghost, Acroni…
Pytlík 20.03.2011 16:59
Pytlík
jo, to je eště lepší. kritické aktualizace: udělat pro ně skript který projde celý adresář s hotfix…
lední brtník 20.03.2011 17:07
lední brtník
Ono se to musí dělat ještě jinak ted jsem to zjistil.Stáhnout offline instalace a zkontrolovat zda o…
Martin20 20.03.2011 17:47
Martin20
Beztak oddíl zálohovat nemohu. Mám na něm The Sims 3 a to je velký sousto a o to mi hlavně jde, ta h…
Martin20 20.03.2011 17:50
Martin20
menší harddisk=méně otáček, kratší vyhlédávací doba atd Zajímavý způsob uvažování.
karel 20.03.2011 17:53
karel
zkontrolovat zda offline jsou pokud mají od 10 mb výš to snad stáhneš 1x a vidíš? nebo při každém r…
lední brtník 20.03.2011 18:36
lední brtník
Tak ten důvod častá přeinstalace třeba skenuju spadne Windows a ouha po restartu tam chybí podpora s…
Martin20 20.03.2011 18:56
Martin20
Já jsem jeho brácha a dávám mu zapravdu. Windows XP bez frameworku chodí i na Pentiu 3/850 MHz a s F…
Petrrrr 20.03.2011 19:03
Petrrrr
Snad by ještě nějakým moudrem mohla přispět sestra.
karel 20.03.2011 19:11
karel
My to testovali s pánama inženýrama dát Framework 2.0 na slabé PC s HDD 20GB s 1500 OT/Min to byl te…
Honza20 20.03.2011 19:11
Honza20
neni, Apple je predrazena imidzova somarina, za stejne peniaze mas klasicke PC s vyssim vykonom. A k…
shiro 20.03.2011 20:19
shiro
jen tip, už jsem to psal: nauč se instalovat driver chipsetu základní desky. pak snad nebude ani pro… poslední
lední brtník 20.03.2011 22:05
lední brtník

kolikrát měsíčně ten pc přeinstaluješ, že to řešíš?
co znamená pomalé dvd - ty máš mechaniky v pio režimu? co tak konečně nainstalovat driver chipsetu?
pokud nepotřebuješ instalovat rovnou 200mb zrůdnost .net 3.5, verze 2.0 sp2 má 25mb a instaluje se cca 2 minuty.
zapnuté automatické instalace po xp sp3 jsou zbytečnost, nechal bych to na výběrovou ruční instalaci. pro w7 vyšel sp1 nedávno, takže taky není žádný důvod cpát je hned při instalaci na síť.
jestli opakuješ přeinstalace co měsíc, prostě si potřebné kritické aktualizace stáhni na disk, flashku, a pak je nainstalujš ručně.

Ono se to musí dělat ještě jinak ted jsem to zjistil.Stáhnout offline instalace a zkontrolovat zda offline jsou pokud mají od 10 mb výš tak zcela jistě, jo vyhledávače lžou, pak odpojit internet a instalovat.Stejně se mi zdá že mám něco s procákem a hdd, protože moje PC je hrozně pomalý. Dříve utáhlo Win7, PC-BSD, Linux i WinXP a teď už jenom XPéčko s odřenýma ušima pod Windows 7 už zlobí zvuk a BSD se na něm ani nehne. Ten HDD chápu je to 500 GB a 2 roky starej co bych ještě nechtěl ale ten procesor se zničil patrně tím že mi shořela UPSka. Až budu kupovat novej HDD, radši koupím 2x250GB místo jednoho 500 menší harddisk=méně otáček, kratší vyhlédávací doba atd. Dříve jsem měl 2x 150 a bylo to lepší. Data zvlášť a systém taky a nikdy se mi nestalo že při tvorbě oddílů pro systém se mi XP natáhlo na oddíl extended a startovací soubory na data. Pak Data byl C: a Systém byl D: všechno úplně na ruby.

Beztak oddíl zálohovat nemohu. Mám na něm The Sims 3 a to je velký sousto a o to mi hlavně jde, ta hra se instaluje hroznou dobu, ale jdou v ní dělat hustý kravinky různá videa atd. JJ Poser a Blender to dokáží taky, ale já v tom neumím.

zkontrolovat zda offline jsou pokud mají od 10 mb výš

to snad stáhneš 1x a vidíš? nebo při každém reinstalu znovu stahuješ stovky mb všeho a čekáš na to?

rozežranou hru cpi na extra oddíl, nemá smysl dělat její image se systémem, pokud to nehraješ celý život.

500gb disk - to není seagate, že ne?

jestli na pc kdysi běžely w7, musí tam běžet i dnes. můžeš zkusit i memtest, jestli nevypíše chyby. ty by však neměly vliv na rychlost, ale na zatuhnutí, případně pád systému.

shořelá ups? to byla nějaká kvalitní z polska nebo z číny?
ups na doma je nesmysl, pokud nemáš domácí firmu nebo nemáte výpadky proudu 2x denně. rozumná investice je přepěťová ochrana do zásuvky/s prodlužkou.

za ups je spínaný zdroj - ten by měl chytit výkyvy napájení. pak napájí základní desku kde je další měnič pro procesor. nějak si nedovedu představit napůl mrtvý cpu, který proto jede na poloviční výkon.
jestli toho odešlo víc (paměti, grafika), víš jen ty.

při tvorbě oddílů pro systém se mi XP natáhlo na oddíl extended a startovací soubory na data. Pak Data byl C: a Systém byl D:

naprostý nesmysl, už jsi musel mít disk nějak předrozdělený s extended, anebo dokonce více disků v pc a zmatek při instalaci.

2x 250gb disky je originální nápad, jsi první (a poslední) na světě který pomalejší disky považuje za lepší.

Tak ten důvod častá přeinstalace třeba skenuju spadne Windows a ouha po restartu tam chybí podpora skenování WIA a nepomůže ani deinstalace ovladačů HP. Pak jsem teď hodně přeinstalovával Windows že mi nejdou spustit některé aplikace a zrovna ty důležité., ale reinstalace Windows nepomáha a je divné že když tam strčím Creative X_Fi tak nejdou další programy. Tak jsem si půjčil od kámoše Celeron LGA 775 jednojádro a všechno šlo spustit v pohodě. Je to tedy tím procesorem na 100 procent čím asi jiný, všechno ostatní mám funglnový. Procesor a zdroj 2 roky starý. Já se jenom divím tomu proč některé aplikace vyžadují konkrétně .NET Framework 3.5 SP 1 200MB a zrovna doplňky pro MorphVox 4 konkrétně BPWorkplace_Install je to pozadí a já když dabuju svoje kreslené kravinky tak to zrovna potřebuju, divím se že samotnej Morphvox 4 vyžaduje jen Framework 2.

Já jsem jeho brácha a dávám mu zapravdu. Windows XP bez frameworku chodí i na Pentiu 3/850 MHz a s Frameworkem je to líný jako naše prase ve chlívě, i na procáku 1,7 GHz, je požadován rychlí hard, 2gb ram a DualCore. Nezáleží ani na rychlosti procáku, spíš na tom jaké instrukce zvládá. Může být procesor i jednojádrový, ale pokud zvládá SSE3 či je kompatibilní s aplikacema které se požadují pak je to v suchu. Třeba na Celeron LGA775 1,8 GHz valí hra Test Drive 5. Na Core Duo provede neplatnou operaci těsně před závodem.

My to testovali s pánama inženýrama dát Framework 2.0 na slabé PC s HDD 20GB s 1500 OT/Min to byl teda porod. Jen pro srovnání jsme světem gigantů. Yamaha S-YXG VSTi 1999 legendární syntík pro VST aplikace jako Cubase. Zabral 10 MB a jak krásně hrál. Steinberg Ha-Lion syntík VSTi 2009 také krásně hraje, ale na Yamahu nemá a zabere 1 GB, jako všechny softwarové syntíky. Třeba BeatBox z Music Studia 12 zabere 1 gigo a je to jen bubeník a já naprogramoval úplně stejnýho pomocí MIDIsouborů s rytmy a pomocí pár samplů, zabírá to 15 MB a bubnuje to solidně. Framework usnadní vývojářům vývoj API, ale co obyčejní lidé mohou si snad dovolit utrácet casch za drahé procesory a operační paměti či SSD disky? SSD 100 GB 2500 kaček klasický za 1000 kaček, práce málo drahé daně a když už do PC od MS vložit 19000 kaček není lepší si koupit Apple iMac

neni, Apple je predrazena imidzova somarina, za stejne peniaze mas klasicke PC s vyssim vykonom. A ked sa ti nepacia vytvory inych firiem, tak si naprogramuj vlastne softy, nikto ta nenuti ich pouzivat. A co sa cudujes ze obycajni ludia utracaju prachy za drahe komponenty? Lol, to si skade vyliezol? Ja som obnycajny clovek a do pc som nacpal viac prachov ako ty tuna pises, nic na tom nieje. Niekto kupi byt, iny auto a iny zase pc.

jen tip, už jsem to psal: nauč se instalovat driver chipsetu základní desky. pak snad nebude ani problém se zvukovkou.

k čemu je "podpora skenování WIA", když má skener vlastní ovladač? přeinstalace možná vyžaduje fyzické odpojení usb. přeinstalovávat kvůli tomu windows je absurdní - měl bys mít zálohu systému do image.

net framework je zmrdstvo - a to instaluju jen verzi 2.0: jakmile na jednojádru p4 2.5ghz spustím aplikaci co ho využívá, můžu postavit na kafe. na dvoujádru není problém.
požadavek na verzi 3.5 může být jen lenost programátorů, netuším. já programátor nejsem a nevím co za dobrodiní přináší, kromě potřeby podstatně výkonnějšího hw.

máte soft který potřebuje co nejrychlejší jednojádro? tak si ho pořiďte v bazaru nebo vyhozený v technických službách za flašku. nebo si přečtěte celou chybovou hlášku v prohlížeči událostí, a řešte ji.

pokud ale naznačuješ, že procesor či deska prošla nějakým malým výbuchem jako následek odejité ups, těžko říct, nikdo odsud u toho nebyl. máš aspoň udělat memtest a nějaké benchmarky a porovnat to se zdravým hw na netu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru