Avatar uživatele
cucurice

Utekl jsem revizorovi, má ale moje údaje. Co teď?

Ahoj, dnes jsem měl opravdu nešťastný den, jelikož mi vypršela lítačka, jel jsem busem na černo a chytli mě revizoři, vše v pohodě, opsali si občanku a čau. No ale když jsem se pak vracel, zapomněl (opravdu jsem zapomněl) jsem si zase koupit jízdenku a zase mě chytli, nevím, jak se to mohlo stát, taková náhoda, no nejhorší je, že mě chytl zase ten samej chlap, tak mě poznal… Ale nějak to přehlídl a otočil se na pána za sebou, ke mně zády a vyřizoval něco s ním, taky jel na černo a já v tu chvíli vyskočil z dveří a odběhl pryč. V tu chvíli jsem si tu blbost neuvědomil a říkal jsem si, jak jsem na něj vyzrál, ale pak mi došlo, že už moje údaje má u té první pokuty a že mě poznal. Bude kvůli tomu nějaký problém(třeba s policií), že jsem utekl, nebo až to půjdu platit, tak budu platit dvě pokuty? Jsem, a ještě rok budu, nezletilý.

EDIT: Díky za odpověď, s placením první pokuty samozřejmě počítám a rád zaplatím i tu druhou, jde mi jen o to, jestli z toho nemůže být větší problém, třeba i s policií, že jsem „utekl z místa "činu“ nebo tak. S tím placením nakonec nemám takový problém.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? zjentek před 2855 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Nuk nuk

První pokutu budete platit zcela určitě. U druhé záleží, jestli si Vás pan revizor zapamatoval a věděl, ke kterým údajům v jeho záznamech „patříte“. Pokud má takovu paměť na lidi, pak je možné, že si k Vám uvede další čas a spoj, ve kterém Vás kontroloval a budete tím pádem muset platit dvakrát.
Jde o to, že i revizor musí na centrále předat platné údaje, koho a kdy „chytil“. Nemůže si jen tak vymyslet a říci „tady toho jsem načapal dvakrát“, musí tam mít uvedený přesný čas, linku, číslo spoje. Pokud jen ví, že Vás už bez jízdenky viděl, ale nepamatuje si, který z těch desítek „černých pasažerů“ jste, tak máte víc štěstí než rozumu.

Upravil/a: Nuk nuk

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
mosoj

To je řečí pro blbou zlodějnu.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Rokio

Na každého jednou dojde.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
postcd

já bych tipoval, že se bude řešit jen ta první pokuta, třeba jsi zrovna musel rychle na záchod

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Tw!st

můj kamarád pro tohle natočil video: https://www.y­outube.com/wat­ch?v=vgFCIZyfe­bY

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
tforro

Byl jste kontrolován v druhém případě? Ne. Jak revizor ví, že jste u sebe měl,nebo neměl platnou jízdenku? A tím je to dané.

Pokud RÁD zaplatíte i tu „druhou pokutu“, zaplaťte ji nejlépe na můj účet. Já budu taky rád že platíte 🙂

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek