Avatar uživatele
anonym

Uzeny kour!

Hledala jsem nejaky recept na grilovani zebirek.V jednom byl pouzitou ingredienci uzeny kour.Znate to?Kde se koupi?Snazila jsem se,ale nic jsem nenasla.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, anonym, Jahoda, elektrikář před 5000 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

To slyším poprvé. Ale našla jsem toto:

Docela se v holešovické tržnici v Praze prodává uzený kouř v prášku !!! jen se přimíchá do namíchané směsi na klobásy, tyto se naplní a stačí jen rychle očoudit nebo povařit.
Doplňuji:
Další odpověď. Jo v USA takovej sajrajt prodávaj, ale normální člověk to nekoupí, imitace grilu.

http://webcache­.googleusercon­tent.com/sear­ch?q=cache:Co­yjJxWGlZ4J:xma­n.idnes.cz/dis­kuse.asp%3Fid­diskuse%3DA090803­_112410_xman-styl_fro%26vl­akno%3D3412217­9+uzen%C3%BD+kou­%C5%99&cd=3&hl=cs&ct=cln­k&gl=cz

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
elektrikář

Uzený kouuř, je tinktůra s kouřovou chutí dá se koupit ve speciálkách s kořením. Já bych to nescháněl nebude to asi nic zdravého.
Pokud chcete uzenou chuť dají se koupit drtiny na uzení. Nebo švestkové a jablečné dřevo. Já jsem udil v plechovce od okurek na sporáku v paneláku Vrtačkou z polínka odvrtal hrst pilin.Udil jsem buřtíky, stačilo to když se z plechovky přikryté pokličkou začalo kouřit vypnul jsem přívod tepla a nechal to vystydnout a ještě jednou to zopakoval, Už se mi zbíhají sliny. Jde koupit i stolní elektrická udírna. Nasypou se do ní drtiny zapne a automatika si to hlídá sama. Je to asi tak velké jako menší el trouba.Viděl jsem to na netu mezi gastronomickými stroji.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Cullinda

Nesetkala jsem se s tím, že by to měli někde v supermarketu, ale v jednom pořadu jsem viděla výrobu uzenin – nacpali směs do střívek, navěsili na háčky, postříkali uzenou esencí a pak to strčili do trouby. (byla to nějaká velkovýroba v USA) Možná se to opravdu dá takto dělat i doma, ale je to pak to pravé domácí?? :)

Tak jsem to našla : http://www.muller-koreni.cz/zbo­zi/pripravky-k-vyrobe-uzenych-mas/pripravky-k-vyrobe-ueznych-mas/hamtop-4060-new-62
stačí si vybrat ;)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Trochu mi to připomíná sušenou vodu,nebo bublinku do vodováhy.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek