Avatar uživatele
anonym

Uzenáč, zavináč, slaneček, pečenáč je jedno a to samé jídlo? Je to od přírody slané či to nějak dosolují?

Je to název pro jednu rybu?

Jaký je průměrný obsah soli na jeden kus? Např. plechovku.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2648 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Odpoveď byla označena jako užitečná

  1. Uzenáče jsou sledě vyuzené zvláštním způsobem.
  2. Zavináč je řez ze sledě plněný zeleninou naložemný v kyselném nálevu.
  3. Slanečci jsou nasolení sledi,.
  4. Pečenáče ze sleďů se pečou a pak se marinují.

„Plní“ sledi – dospělé ryby s vyvinutými jikrami a mlíčí před třením – se udí či nasolují jako slanečci. Vyprázdnění sledi po tření se nejčastěji marinují nebo podávají jako zavináči.“
http://www.ma­kro.cz/o-produktech/ryby-a-morske-plody/morske-ryby/sled-obecny

Zavináč, uzenáč, slaneček, pečenáč…je to sleď!

Takže sledi se suší, nakládají do soli, udí, marinují a konzervují.

Uvádím výrobky, které přirpavuje např.. fa Varmuža.

Udí se ještě makrely. i jiné ryby.

Upravil/a: annas

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce
Avatar uživatele
da ny

Manžel bývalé kolegyně dělal skvělé pečenáče z kapra ;)
http://www.tre­bonskykapr.cz/pe­cenace-z-kapra
http://www.re­cepty.cz/recep­t/pecenace-13885

před 2648 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek