Avatar uživatele
mosoj

Už jste použili ke svícení doma led pásky ?

Doporučuji. Vynikající pro svícení i barevné dekorace.
Intenzita i barva se dá plynule měnit ( pokud chcete).
Doplňuji:
Pás diod LED je spojený z modulů. Každý modul má tři diody. Modul je zároveň nejmenší použitelný kousek pásku a také se na tyto moduly stříhá ( pokud potřebujete).
Pás může být dlouhý jak chcete, ale čím delší, tím výkonnější (a dražší)trafo potřebujete. Většinou se používají spínané napájecí zdroje, ale může to být jakékoliv trafo s výstupem 12 V a dimenzované na proud podle délky pásku. Napájecí přívody lze na pásek pájet, nebo se používají ukončovací konektory.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: mosoj

Zajímavá 12Pro koho je otázka zajímavá? anonym, ReHu, terry, dudu, vagra, Kric.ouwner, johana 56, tom004, fablen, Nikkol, anonym, Sůwa před 4554 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
tom004

Používám je víc než rok ve všech místnostech. Po všech stránkách paráda. Jenom v obýváku zůstal lustr se šesti klasickými žárovkami. Hodí se tam,i jako dekorace,protože v té naší tvrzi jsou stropy ve výšce 3,2m.Stejně jako >mosoj<,mohu jenom doporučit.
Doplňuji:
Pro ty,co nevědí,alespoň něco.Stačí kouknout na AUKRO – elektro

http://www.ka­bex.cz/lightex

Upravil/a: tom004

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
vagra

Ano,používám je takřka v celém bytě a potvrzuji, že jde o opravdu zajímavé a úsporné osvětlení.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Ne,nemám je,dívala jsem se teď na ně,to máte i ty stmívače?Docela mě to zaujalo.Kolik m je asi tak potřeba na pokoj o velikosti 5,5×4m?děkuji

Zdroj: http://www.t-led.cz/led-pasek-300smd5-vnitrni/

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ReHu

Zatím ne, i když o tom uvažuji. Jen nevím, jak je a kam připevnit, aby to i slušně vypadalo.
Není k mání nějaký obrázek? Díky.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
fablen

tak to mě také zajímá – kde máte led pásky umístěné? odkud berou světlo – z denního světla? Pokud tam je stmívač, tak ale musí být celý pás vcelku?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
fionka

ještě je nemáme ale viděla jsem to v ikei a hned se mi to zalíbilo, takže při rekonstrukci obyváku si to hnedka dám,ale nevíte kolik stojí metr???nebo to prodávají jinak???

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Polaskova44

Za mě jsou ty LED pásky fakt parádní věc. Manžel jich nedávno pár objednával tady odtud https://www.el­fetex.cz/produc­ts/svitidla/led-pasky Kupoval jak bílé, tak barevné. Barevné máme teď v obýváku a ten bílý jsme nalepili pod linku jako takové pracovní světlo. Funguje to perfektně. Možná to do budoucna využijeme i jinde. :)

Avatar uživatele
klapalfr

Taky máme doma několik LED pásků a můžu říct, že je to super věc. Na druhou stranu se mi ale tolik nelíbí ta barva toho světla. Přijde mi, že je dost nepříjemná na oči. Mně osobně třeba mnohem víc vyhovuje světlo solné lampy, kterou mám z https://www.ma­gieprirody.cz/sol­ne-lampy/ Dokonce jsem si ji teď vzal i do pracovny a používám ji místo klasické lampičky.

před 1394 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

LED pásky doma používám už asi dva roky (v kuchyni bílý a v obýváku mám ten barevný) a musím říct, že jsem zatím velmi spokojen. Hlavně ten barevný je super. Líbí se mi, že stiskem jednoho tlačítka lze rázem změnit atmosféra v celé místnosti. Dost ale poslední dobou uvažuji nad tím Hue systémem od philipsu. Hlavně kvůli tomu, že se dá ovládat i přes telefon. Co všechno umí je pěkně popsáno například tady: http://www.lig­hting.philips­.cz/vzdelavani/blog-budoucnost-svetla/svetlo-v-domacnosti/uzitecny-a-zabavny-philips-hue

před 1920 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
klust

Já používám LED pásky doma jako podsvícení pod postelí a také v kuchyni. Je to daleko lepší, úspornější a navíc to svítí skvěle. Kupoval jsem v tomhle obchodě, kde mi poradili i se zdrojem a zapojením http://www.rd-shop.cz/led-pasky

před 3135 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Tereziea

My máme doma osvětlenou kuchyňskou linku a televizi led páskem. Vypadá to opravdu stylově. Každá návštěva žasne. Navíc je to velmi úsporné. Do konce roku chceme vyměnit zářivky v celém domě. Odkaz na obchod: http://www.led­veci.cz/

před 3525 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
mosoj

Já je použil jako nasvícení kychyňské linky, bez stmívače. Stmívač mám ale v šuplíku pro další pokusy. Trafo jsem si udělal sám, ale jde běžně podle délky pásku a tím i příkonu koupit. Jenom to vyjde o něco lépe.

Protože pásek není vidět jenom jsem ho nalepil. Prodávají se ale tělesa do kterých se pásek zastrčí a vypadá to jako malá zářivka. Co se mě ale moc líbylo, ač pro to použití nemám je pásek RGB. Kde pomocí dálkového ovladače si můžete namíchat jakoukoliv barvu světla !!! Jako v editoru na fotky.

Ještě to použiji jako osvětlení za TV.

Koukal jsem že už se začínají prodávat celá osvětlovací tělesa kde jako zdroj světla je ten led pásek.

před 4554 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Mosoji děkuji za informaci.

před 4554 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek