Avatar uživatele
tforro

Už jste si doma troufli vylít podlahu? Já ano, co říkáte mému postupu?

Já jo. V loni a letos. V loni jsem nekolikrát penetroval sokratem a potom jsem vylil podlahu nivelačkou. Cenově to vyšlo na fakt dost peněz a výsledek byl jakž takž. Letos jsem penetroval podlahu základní barvou+ stěnu do výšky cca 5 cm (na šířku štětce). Poté jsem vylil lepidlem na dlažbu. Extrémně jsem to naředil vodou a výslednou vodovou směs jsem koštětem rozháněl po místnosti. Po dvou dnech podlaha zaschla a přebytečnou vodu z povrchu jsem vysál vyasavačem. Po čtyřech dnech, kdy byla podlaha bez problémů pochozí jsem po obvodu místnosti vyřízl dilatační drážku.
Mohu říct, že výsledek je naprosto perfektní a navíc za opravdu minimální peníz. Pytel nivelačky 400kč a pytel lepidla 80kč.
Po kompletním vysušení přijdou na vylitou podlahu nalepit parkety, pak přebrousit a nalakovat…

EDIT: Sokrat jsem po loňské zkušenosti zavrhnul. I když jsem na 15m2 použil celem 15l sokratu, tak mi díky průsakům přes něj tuhla moc rychle nivelačka – tak rychle, že jsem ji pořádně ani nedokazal roztáhnout. Navíc se mi ta voda prokapala do sklepa.
Proto ta základní barva a výsledek je super – průsaky nebyly naprosto žádné, díky ní jsem měl v místnosti bazének…

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? mosoj před 2853 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Dismas

Podle mě je lepší penetrovat Platónem a potem se vylít na podlaze.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mosoj

Jenom nerozumím té penetraci. Jakou základní barvou, když základ lepidla je akrylátová suspenze. Na to stačí a je nejvhodnější SOKRAT. Podlahu běžně vyrovnávám lepidlem, ale stahuji latí. Při tomto postupu je do místnosti zaváděno nehorázné množství vody. Což silně prodlužuje dobu schnutí podlahy.

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

původně jsem četl, se na podlahu vyblít. pokud chci srovnat podlahu nivelačkou sám, tak si na to musím troufnout. viděl jsem několik podlah, kde to dělali za peníze a chtělo se mi z toho opravdu blít. dělal jsem to jednou na 3 m2, takže tam se to snad ani zku…t nedá

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek