Avatar uživatele
wendyX

Už jste četli další „pozdrav“ z Polska?

Řetězce musí stáhnout miliony vajec z Polska, hrozí nákaza salmonelou.
..........

25. října 2016 18:08, aktualizováno 19:14
Státní veterinární správa nařídila okamžitě stáhnout z trhu vejce od polského dodavatele. Jejich příjemci byly v Česku obchodní řetězce Tesco, Ahold a Kaufland a jedna zpracovatelská firma. Podle informace obdržené systémem rychlého varování RASFF jsou vejce zdrojem původce salmonelózy v několika evropských státech.

  • více zde:

http://ekonomi­ka.idnes.cz/re­tezce-musi-stahnou-miliony-polskych-vajec-hrozi-salmoneloza-ps3-/ekonomika.as­px?c=A161025_174057_e­konomika_fka

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2739 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
yuko

Četla, ale vic bych se bála osahaného rohlíku nebo špatně skladovaného chlazeného kuřete. Naštěstí mám doma jen jedno poslední vajíčko a to polské není. Hůř bylo s alkoholem, to bylo daleko nebezpečnější.

Upravil/a: yuko

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Nuk nuk

Četli. Ovšem nákaza salmonelou může hrozit z jakéhokoliv vejce, které ani zdaleka nemusí být polské. Samozřejmě, pokud veterinární správa v některé zemi zjistí ve vzorcích vajec salmonelu – i kdyby to bylo jen jedno vajíčko – je nutné preventivně určité šarže vajec stahnout z prodeje. Je pravda, že Polsko poslední dobou vede, ale není to jediná země, která má průšvihy v potravinovém průmyslu.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Četl

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek