Avatar uživatele
Džanička

Už tady několikrát padlo, jak se jmenují Vaše děti, ale zajímá, podle čeho jste jim dali jména..

Podle toho, že se Vám líbila, nebo podle toho, že jsou v rodině, vybírali jste společně s manželem, s přítelem??? Nebo je u vás určitá tradice, kdy se prostě děti budou jmenovat tak a tak a hotovo??

Já mám syna Kubíka, to jméno se vždy moc líbilo, ale je pravda, že v pododnici nás jmenovali Jakub 1, 2, 3,....., apod. ;o)
Dcera se měla jmenovat Kateřina, opět se mi to líbilo, ale to když jsem ještě nevěděla že čekám syna.. Když jsem pak s ní byla těhotná, a šla jsem se synkem k doktorce, tak byla v čekárně maminka, která měla holčičku, a ta se jmenovala Kristýnka, a to se mi tak hrozně líbilo, tak hezky to znělo, že jsem tak dcerku pojmenovala..
Kdyby bylo po mém bývalém, tak se dědi jmenují Věra, po jeho mámě, a Ludvík po něm, že prý je už v rodině poslední.. Měl smůlu.. Pro něko jména pěkná, pro mě ošklivá.. (Tím nechci nikoho urazit)

Já sama se jmenuji Jana, moje mamka je Jana, a jelikož jsem svobodná, tak máme stejné příjmení, a to je hrozné ;o)
Ptevíráme si poštu apod..

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? dudu, Berušinka, dědapetr před 4651 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Vybírali jsme jména společně, podle toho co se nám líbilo, podle toho aby se hodilo a znělo s příjmením . První dcera se jmenuje Klára a druhá Jarmila – po matce.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Berušinka

Tak jestli můžu za sebe – i když ještě nemám děti =).

Máma mi chtěla dát jméno Kristýna, táta chtěl Tereza (po písničce) – tak jsem nakonec Tereza, protože máma ustoupila.

Jinak mně se líbí jméno Magdaléna (tak doufám, že budu mít holčičku a né třeba dva chlapečky) =D Pak Liliana. A klukovi bych dala jméno Honza – je to jediné mužské jméno, které se mi líbí.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dědapetr

Jména jsme vybírali podle toho aby se hodili k příjmení a nebyli zbytečně dlouhé a taky se nám líbili Lenka a Šárka.Dcery jedna podle toho co se jim líbilo Filip,Erik a Nela a druhá podle prababičky a taky se ji líbí Anežka .

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Ella

já ještě děti nemám, takže uvedu nás, děti mojí mamky – já se jmenuji po ní Elena, protože v porodinci už nic jiného vymyslet nemohla, myslela si, že čeká třetího kluka a ten by byl Jan =) Můj první bratr se jmenuje Miroslav, po otci a druhý brácha Václav, po jeho otci z prvního manželství =)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
panenka

Mou nejstarší dceru jsem pojmenovala po mě protože jsme to s manželem chtěly,má druhá dcera se jmenuje Michaela toto jméno se mě vždycky líbilo říkala jsem si že kdyby to byl kluk dala bych Michal,můj nejmladší syn se jmenuje Jakub toto jméno chtěl můj manžel tak jsme ho daly můj děda se tak také jmenoval když můj tatínek zjistil že má vnuka Jakuba byl hodně rád.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dudu

Máme dvě dcery, jména jsme vybrali po dohodě a tak, aby zde nebylo „er“, protože v naší rodině se dost ráčkuje. Jmenují se Michaela a Hana., příp. syn mohl být Tomáš. Vnučky se jmenují Nikola a Tereza, vnukové pak Václav Alexandr a Ondřej Adam.
P.S. protože syna už mít nebudeme, začali jsme nedávno pořízené Fabii říkat tomáška.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
iceT

Tak já a mí sourozenci jsme Jarmila,Miroslava a Roman:po kom máme jména netuším,sestra se měla jmenovat Renata,to se líbilo tátovi,ale mamce ne,tak se jmenuje po tátovi.
Potomci mých sourozenců se jmenují Dominik a Miroslav.
Mě se vždycky líbila jména jako Tomáš,Lukáš,On­dřej,Jakub,z dív­čích pak Tereza,Kristýn­ka,Klára.
Ale taky se mi líbí cizí jména,třeba Fabrizio.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek