Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Uživatelem definovaná služby nefunguje ve Windows XP

Ahoj,

podle návodu Microsoftu jsem se za pomocí utilit instsrv.exe a srvany.exe z Windows Resource Kitu pokoušel udělat vlastní službu z programu Proxifier (Portable Edition 2.91). Proxifier dokáže vynutit přesměrování http komunikace nějakého programu (např. firefoxu) na proxy.
Proxifier jsem vyzkoušel a funguje, dal jsem se tedy podle zmíněného návodu na vytvoření vlastní služby. Všechno šlo hladce a službu jsem spustil s povoleným GUI abych mohl provést nastavení programu, což se taky povedlo a program taky fungoval jak má.
Problém nastal, když jsem vypnul v nastavení služby možnost "Povolit službě používání plochy". Proxifier pak sice také naběhne (podle log souboru), ale už nerozpozná žádné programy ani http komunikaci. Přestože Proxifier nepotřebuje instalaci, ani administrátorská oprávnění myslím si, že to bude nějaký problém s oprávněním. Zkoušel jsem to na Windows XP Professional SP3 a taky na Windows 7 Professional, ale na těch Proxifier nefunguje ani s povoleným GUI.

Šlo by nějak aby Proxifier běžel bez GUI a fungoval?

Díky za rady

Předmět Autor Datum
to by tak musel být napsán - takže potřebuje gui.
kmochna_jinde 09.04.2010 09:53
kmochna_jinde
Jo to nejspíše bude ono :-), bez GUI se to nehne.
FixExa 09.04.2010 13:01
FixExa
Jestli to tak je, tak by to byla fakt škoda. Když to ale spouštím bez GUI jako službu, tak log soubo…
v.ovcacik 09.04.2010 13:12
v.ovcacik
No a nevadilo by (pokud umí) spuštět s parametrem -m (minimalizovaný) - většina aplikací na to reagu…
kmochna_jinde 09.04.2010 13:14
kmochna_jinde
Bohužel to neumí. Zkusil jsem to přes cmd start "" /MIN Proxifier.exe ale není v tom rozdíl. Jinak… poslední
v.ovcacik 11.04.2010 16:35
v.ovcacik

Jestli to tak je, tak by to byla fakt škoda. Když to ale spouštím bez GUI jako službu, tak log soubor hlásí zapnutí a správce úloh zobrazuje zapnutý proces.
Když běží služba bez GUI tak windows grafické rozhraní blokuje nebo jen nezobrazuje? Kdyby blokoval tak chápu, že program může i po spuštění čekat na grafiku, které se nedočká. Stejně jsem ale trochu doufal, že to bude jen otázka oprávnění, s tím by se asi dalo něco dělat...

Bohužel to neumí. Zkusil jsem to přes cmd start "" /MIN Proxifier.exe ale není v tom rozdíl.

Jinak použil jsem Process Explorer od Sysinternals a prohlídl si oprávnění té služby v GUI a NO-GUI módu a není tam rozdíl (možná není dostupný celý výčet oprávnění).
Tak nevím no, zkusil jsem pár alternativ ale ty neměli všechny požadovaný features - skoro všechny podporovali https a socks, ale žádná nepodporovala přesměrování prostého HTTP (což je to jediné co potřebuji). Napsal jsem na support Proxifieru, tak snad do několika dní uvidím...

Btw nenapadá vás jiný způsob jak donutit aplikaci aby přesměrovala http komunikaci na http proxy?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru