Avatar uživatele
anonym

V armádě České republiky je hodnost kapitán, je potřeba pro získání této hodnosti vojenská škola? Jestli ano, jaká?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4857 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
quentos

to těžko … opravte mě, jestli se mýlím, ale podle mého jde o hodnost získatelnou pouze zásluhami v bojích a vojenských operacích. Absolvováním vojenské VŠ získáte běžný vysokoškolský titul (mgr.).

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
venkovan

Ano vysokou vojenskou a je jedno který směr. Hodnosti jsou laicky řečeno označením postavení vojáka, poddůstojníka či důstojníka v armádě. Takže k absolování vysoké školy ještě musí si něco odsloužit a dostat se na odpovídající funkci. I když někdy se tyto nižší důstojnické hodnosti dávaly za odsloužená léta.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Terryle

Myslím, že to jde i bez vysoké, hodnosti získáváte především prací pro armádu, podle odsloužených let, zásluh a tak. Kamarád vystudoval vojenskou vysokou a má z ní normální civilní titul Bc., respektive Ing., ale zároveň je zaměstnancem armády a s odkroucenýma rokama, prodělanýma výcvikama a podobně mu nabývá i hodnost.
Jak dlouho musíte na kapitána sloužit, netuším, asi se to liší podle jednotky. Třeba u letectva to jde prý rychle; znám pilota, co je nadporučík po třech letech studia a dvou letech lítání.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek