Avatar uživatele
anonym

V jaké době česká kuchyně procházela reformou? Knize kterou jsem zachránil před popelnicí schází několik stran.

O c e t znali již národové v šerém dávnověku, činí se o něm zmínka v bibli a také Římané a Egypťané jej znali. Tehdy připravovali jej z vína, které nechali zkysnouti.
Nyní připravuje se převážně ocet zředěním kyseliny octové která vyrábí se z dřevěného octa, povstávajícího při suché destilaci dřeva. Ocet v domácnosti obsahuje 4—5% kyseliny octové Dřív vyráběl se ocet výhradně okysličováním líhu, působením octových bakterií. Tekutina obsahující líh nechávala se pozvolna stékati po dřevěných hoblovačkách, umístěných ve zvláštních věžích a
zdola protahoval proud vzduchu.
Podle původu rozeznáváme vinný, pivní a ovocný ocet.
Ocet má vlastnosti konservující a používá se ho proto k nakládání zeleniny, rajských jablíček a hub. V reformní kuchyni od se nepoužívá, nýbrž pouze citronové šťávy. Ocet sám trávení
nepodporuje, kdežto citronová kyselina, jak jsme se již zmínili, činí. Kuchyň jest místem, kde žena nebo paní domácnosti ztrácí polovinu svého života. Proto musí si zvoliti místo přívětivé, světlé. Kuchyň má dýchati čistotou. Zařiďte si kuchyň prakticky s moderním nádobím, pěkným sporákem (s ohřívačem vody)! Na to nelitujte peněz!
Spižírna má míti dobré větrání, lehce čistitelné regály na zásoby potravin a kuchyňského nádobí. Prádlo, šaty, boty a mokré hadry do špižírny nepatří. Lednička jest pro domácnost v létě pravým dobrodiním.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? kropitko před 4887 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Frosty:-)

Česká kuchině prochází razantními změnami praktycky pořát, ale největší reforma přišla po pádu komunismu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek