Avatar uživatele
iceT

V jakém stavu máte švestky nejraději?

Právě jsem zbodla pár tvarohových knedlíků se švestkami,tak mě napadlo,že se zeptám,jak jíte švestky…díky

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 9Pro koho je otázka zajímavá? anonym, annas, manon, aramah, hanulka11, tom004, Damiana, anonym, alex.agent před 4257 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

v tekutém :-)

Slivovice a povidla,tam jsou švestky nenahraditelné…:D

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
www

čerstvé

A pak ne jako knedlík, ale jen v takové tenoučcé slupičce těsta, posypané mákem.
V naší domácnosti byly knedlíky jen kynuté a to nemyslím.
Poctivá povidla taky můžu.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

čerstvé

Doplňuji:
A ještě mám ráda švestky ve stavu tekutém.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Damiana

povidla

Povidla miluji. Ale ta opravdová, nedoslazovaná, tuhá tak, že se dají krájet… Kostičky z nich moje babička namáčela do hořké čokolády – to byla lahůdka!
Ale mám ráda i čerstvé – máme na zahradě jeden švestkový strom, takže mlsáme zdatně.
Btw – já švestkové knedlíky dělám z bramborového těsta, navrch hodně máku, strouhaný perník a polít rozpuštěným máslem (nebo sádlem). Také pochoutka…:-)
Doplňuji:
ad Tom004: Takže nejsem mlsná sama! A koukám, že se dělaly i u vás na krumlovsku…myslela jsem, že to je naše „sudeťácká“ pochoutka…:-))))

Upravil/a: Damiana

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hanulka11

v tekutém :-)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
tom004

povidla

Mohu je v jakémkoliv provedení,ale Damiana mi připomněla kostky z povidel,namáčené v doma uvařené čokoládě,ze sádla,dobrého kakaa a cukru (karamelu),zabalené v barevném staniolu (mašličky),na vánočním stromku,jedním slovem,ňamka. Pochoutka,která spolu se sněhovým pečivem,nejrychleji ze stromku zmizela. 🙂
Doplňuji:
Pro Damianu.Já si myslím,že bychom těch společných ňamek našli určitě víc. Třeba takový domácí „cukrkandl“,který se ještě horký na zakrytém plechu rychle zasypal na zahradě sněhem. Po „vyproštění“,už stačilo,rozpraskané kousky konzumovat.A dal se ochutit,třeba hustou domácí třešňovou šťávou,voda se při úpravě odpařila,chuť zůstala.Rraději stačí,už zase začínám „nezdravě“ přemýšlet. 🙂

Upravil/a: tom004

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

v tekutém :-)

Původně jsem se chtěl ohradit proti nevhodnému použití švestek, ale když čtu ty recepty, tak mám hubu šejdrem jako Kosygin.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Nikkol

povidla

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
aramah

čerstvé

:)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
johana 56

povidla

Podle receptu své babičky,která je mívala v kameninovém hrnci a skutečně byl problém kousek odkrojit,jak byla tuhá.Výborné do polévek,omáček,buchet…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kohut57

jako knedlík-tvarohový,bramborový,kynutý

Doplňuji:
Chtěl jsem koláč se švestkami a mákem, ale netrefil jsem se na iPhonu do řádky, ale knedlík může být také.

Upravil/a: Kohut57

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
alex.agent

čerstvé

Doplňuji:
čerstvě utržené ze stromů :)

Upravil/a: alex.agent

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
manon

čerstvé

Doplňuji:
A taky pak ty knedlíky z tenoučkého těsta s mákem, máslem a cukrem, co o nich mluví www. A taky nepohrdnu kompotem.

Upravil/a: manon

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
honza19hk

v tekutém :-)

Doplňuji:
a nejlépe 3 x páleném a 2 roky v demižonu. Pak je ideální.

Upravil/a: honza19hk

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
GM

jako buchtu nebo koláč

Doplňuji:
Švestky mám ráda ve všech případech, ale ty tekuté moc nemusím.
Nejlepší je táč se švestkami.

Upravil/a: GM

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
MarťaŠev

jako buchtu nebo koláč

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Damiana

ad Tom004: Jasně! My jsme do toho karamelu přidávali ještě mák, to byla dobrota…:-)))

před 4257 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek