Avatar uživatele
berta 4

V koupelně mě páchne hlavní sifon. Musím do něho lít obden vodu,další čtyři jsou v pořádku

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? dědapetr před 4530 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Zkontrolovat vyčistit. Mohou tam být usazeniny, které brání aby uchovával větší množství vody, která tam slouží právě jako zátka zápachu.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
mosoj

Máte málo zavdušněnou hlavní odpadní stupačku, nebo potrubí od tohoto sifonu do této odpadní stupačky je moc dlouhé. Sifon se vám ostatním odpadem nebo sám „vycucává“ vzniká tam podtlak.
Nelze jednoznačně poradit záleží na napojení do hlavní odpadové stupačky a také na té delce potrubí od sifonu do zavzdušněné stupačky. Každý typ sifonu je na velikost podtlaku jinak citlivý. Dříve to nedělalo. Neměnili jste sifon ? Je zřejmé že odpad z ostatních siulně ovlivňuje tento „hlavní“. Je to o tom napojení všech těch odpadů.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Sůwa

Upřesni, co máš na mysli tím „hlavní sifon“. Sifon je vodní pachová uzávěra, která zabraňuje pronikání pachů z kanalizace do objektu. Pokud není správně provedeno odvětrání kanalizace, může se stát, že podtlak ze sifonu vodu vycucne.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Andělé

Nevím,zda dobře poradím,ale zrovna ted jsem čistila všechny sifony Hydroxidem sodným. Ten protáhne trubky úplně se vším všudy-s pachem i nečistotami…(na­sypu do sifonu kuličky a vroucí vodou je spláchnu. Vroucí vodu ještě zopakuju,vymyju s ní i okolí sifonu a mám na chvíli klid)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
jmhad

Já bych to nechal odborníkovi,který to vybourá a dá jiný,jinak řešený.Voda ze sifonu bude skutečně vysávána do kanalizace /sama říkáte,že je první na řadě/ a těžko posuzovat,zda se spletl projektant čí zda jde o změnu chování hlavní stoky přidáním dalších účastníků a tím zvýšení průtoku.
Pokud se Vám do toho nechce – z finančních či jiných důvodů – musíte lít vodu.Podle situačního umístění by bylo snad možné zavést tam pravidelný odtok z umyvadla či jiného zdroje.Ale to se od PC nedá posoudit.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek