Avatar uživatele
rakosky

V noci se nám narodily 3 koťata máma o ně nejeví zájem co dělat? Je mi jich líto jsou i prostydlá

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? anonym před 3978 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
beer

To zkrátka někdy stává, máma mohla mít problémy při porodu, je velmi fixována na majitele atd. Řešením je pokusit se kočku ke kojení přinutit, nebo koťata vypiplat sami:
http://www.vet­centrum.cz/sto­dulky/index.php?me­nu=poradna&pid=121
Jak nahradit kočičí mámu
http://www.kocky-online.cz/clan­ky/piplame-kote

Zdroj: Vet.praxe

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?www Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Koťata potřebují hlavně teplo! Pokud nemáte k dispozici el. vyhřívací podložku, dečku , postačí v drogérii koupený „termofór“- gumová lahev. Nouzově postačí na dočasnou dobu i plastová lahev s teplou vodou, ale budete vodu muset často vyměňovat. Voda má být dost teplá, protože koťátka mají mít poměrně vysokou tělesnou teplotu (cca 39 stupňů).
Pro koťata je teplo velmi důležité, protože ještě nemají v prvních dnech
po narození vlastní termoregulaci, toto období trvá cca 6–10dní. Teplo je stejně důležité v tomto období jako výživa, chlad bere koťatům energii, vyčerpává je a vysiluje.
Dejte koťata se zdrojem tepla (obalte lahev látkou) do nějaké bedýnky s víkem, a k nim zkuste kočku zavřít. Když kočka nebude plnit ani poté svoje mateřské povinnosti (asi po hodině),zkontro­lujte situaci v bedýnce. Pokud kočka bude ležet v klidu, o koťata pečovat, olizovat je a kojit, máte vyhráno. Jestli ne, zkuste kočku přidržet a koťata přikládat ke strukům. Koťata musí projevit zájem a mít probuzený sací reflex, můžete se pokusit ze struku mléko jemně vytlačit. Když se koťata nechytí a nezačnou sát nebudou prosperovat ani při umělém krmení. Někdy se kočičí matka probere až když koťata začnou i pod „násilím“ sát. Ovšem může se také stát, že kočka v některých případech mléko nemá.Nejlepší by samozřejmě bylo, kdyby kočka začala kojit, jinak budete muset postupovat podle uvedených rad, ale je to dost náročné.
Časově i finančně, pokud koupíte instantní kočičí mateřské mléko.
Z jiných receptů na náhradní mléko mívají koťata průjmy, které mohou vést
až k úhynu. Masírování pro vyvolání vyprazdňování atd. máte popsáno
v odkazech i frekvenci krmení.
Držím palce! Kdyžtak mi písněte vnitřní poštou, jak se situace vyvíjí!

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit


Avatar uživatele
Alesh

Dejte je do kittenboxu nebo kočce domluvte. 🙂 Tím chci říct, že toto je zkrátka příroda, některé kočky to tak dělají. Někdy pomůže kočku zavřít ke koťatům do nějaké místnosti a nechat ji v klidu, ona si k nim většinou pak sama vleze a pak už to je v klidu, pak už se k nim začne „hlásit“. Hlavně ta koťata moc neosahávejte, pro tu kočku jsou důležité pachy, aby se k nim hlásila. jinak je bude brát za cizí a nechá je pojít stejně jako to dělají zvířata v přírodě, když nějaký chytrák „zachraňuje“ opuštěné zajíčky apod.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

pokud to nezvládnete sami, tak k veterináři a uspat

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek