Avatar uživatele
david22

V souvislosti s moji otázkou a následnou diskuzí mě napadla další otázka: věříte v brzký příchod Boha?

Přiznám se, že jsem věřící člověk. Druhý příchod Boha byl předpovězen a věřím, že se brzy naplní. Události předpovězené v Bibli se plní. Stačí se podívat na dnešní svět a události kolem.
Ekonomický kolaps, přírodní katastrofy a znečištěné prostředí. To vše nasvědčuje tomu, že dnešní svět směřuje nevyhnutelně k zániku.
Co si o tom myslíte vy?
Doplňuji:
Částečne souhlasím s MrGandy. Bůh dopouští zlo jelikož: jednak dal lidem svobodu, dále, existují zde i padlé bytosti kterým je dán na nějakou dobu volný průchod konat zlo. Samozřejmě teď to říkám zjednodušeně. Bylo by to na hodně dlouhou debatu.
Chci říct jen to, že k tomu, aby člověk přijal evoluci, je třeba stejně velké víry, jako víra v Boha. Pro udržení inteligentní formy života a chodu věcí na této zemi je třeba takové rovnováhy, že náhoda je vyloučena.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? tatanka, Yavin před 4364 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
www

Sorry, jsem nevěřící v to samé.
A to on jako přijde a vymění vládu/y, změní celý svět, co a jak udělá?
Takže nevěřím v jeho příchod.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Jsem agnostička.Ale proč Vy-věřící,pokládáte takové otázky? Vždyť podle vás Bůh tu už dávno je-všude,ve všem atd.A o jakém druhém příchodu je řeč?Že by nějaká inkarnace? Světové události prostě chodí v cyklech.Za těch pár let,co se lidi naučili psát a za těch ještě méně let,co se většina naučila číst se traduje mnoho předpovědí o apokalypse.Tak na tuto otázku mám pouze tuto odpověď. Ne,nevěřím.Co je brzy a co je Bůh?…:D

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
aramah

Nevěřím v boha, protože kdyby byl nebylo by na světě tolik bolestí.
Někdo namítne že nemůže být všude.
Ale potom kde se fláká,války katastrofy,hla­domor.
A co u nás, staří lidé žijí z minima ,tak život vzdávají.
Mladí lidé s dětmi atd, Takže když slyším bůh myslím si svoje.
Neberu nikomu jeho přesvědčení ať věří v cokoliv.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Pokud udělá pořádek, tak už aby to bylo

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Skeptik

Nevěřím. A i kdyby se nějaká bytost se za něj považovala nebo by měla nějaké lepší schopnosti, tak plivu na něj, protože se klánět něčemu takovému nehodlám ani kdyby mi někdo sebevíc vyhrožoval.

3 možnosti;

  1. Bůh neexistuje.
  2. Bůh existuje, ale není všemocný, takže to není bůh, ale na všechno sere.
  3. Bůh existuje, ale není všemocný, takže to není bůh, ale zjevně mu utrpení živých bytostí dělá dobře, ergo není důvod se klánět někomu takovému.

Doporučuji http://skeptic­sannotatedbible­.com/

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Je síce pravda že v štátnej správe sa o cirkev stará ministerstvo kultúry, ale nechápem, prečo diskuzná otázka je v kultúre. Patrí do aktualít ak nie ešte do ďalšej diskusnej podkategórie.

Doplňuji:
Potrebujete svojou otázkou poradiť?
Moja rada:
ak veríte, verte
ak neveríte, neverte

Upravil/a: led

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
tatanka

Je to v síle Boha či v Apokalypse?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mapel

Nedá mi to a musím odpovědět.

Každý z nás je věřící, ať si to přiznáme nebo ne. Každý něčemu věří. Já věřím ve své šikovné ruce, co dokáží vytvořit a věřím ve svůj mozek, který dokáže vyřešit zapeklité situace života. Ruce vám mohu ukázat a musíte věřit, že mám mozek.

Někdo sám sobě nevěří a potřebuje něco, čemu by uvěřil a to něco ho nezklame, protože to neexistuje a nemůže ho zklamat.

Bůh mi pomohl zdolat překážku, ale jen já jsem se opřel o něco imaginárního a zdolal jsem sám překážku, jen jsem potřeboval věřit, že mi někdo pomohl.

Bůh seslal na lidi mor a choleru. Prostě způsob života vytvořil podmínky pro vznik nemocí a místo nápravy to svedeme na boha. On se bránit nemůže a nevyvrátí to.

A co bylo před bohem. Jak to, že různé civilizace měli svého boha. A co Budha,jakou mu přidělil bůh úlohu. Tak bvch mohl pokračovat dál.

Jedno mi však nevyvrátíte. VŠICHNI JSME VĚŘÍCÍ. Otázka je jen čemu věříme.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
MrGandy

No, já zase nesouhlasím s lidmi, kteří píšou: „Nevěřím, že Bůh existuje, protože by nebylo tolik utrpení, nebyla by taková vláda apod…“

O jakém utrpení to tu píšete?
Pokud vás přejede auto, přejede vás výtvor člověka. Pokud se někde znásilňuje a týrá, je to nedostatek ve výchově a problémy v okolí (kde jsou, pokud mám pravdu, zase lidé)

Vy, co tu píšete, že bůh neexistuje (argumentujete to tím, že je tu utrpení, špatná vláda apod.)… mám pro vás otázku. To byste vážně chtěli, aby problémy lidí řešila nějaká „vyšší moc“? Neříkám, že bůh existuje, ale nemám rád reakce tohoto typu.

Zkuste si představit, že právě vy vytvoříte živý organismus a sledujete jeho vývoj. Pak se z něho stane něco inteligentnějšího a začne tvořit systém, společně s násilím a hamižností. A jéé… potřeba ulovit si potravu se mění v chuť získat z této potravy co nejvíce peněz (větší moc). A proto Homo sapiens i přes zákazy začínají lovit zvířata na okraji vyhynutí a k tomu některé už vyhubili. A pozor, je rozdíl mezi plejtvákem a prasetem… Pak se tento mou vytvořený druh začne měnit. Chce se stát mocnějším a proto okrádá, zabíjí svůj druh a k tomu ještě mnohem více. A pozor, teď to nastává… Když to vidíte, máte nějakou chuť tomuto vámi vytvořenému druhu pomáhat? Už ani ťuk…

A teď reaguji přímo na příspěvek aramah…
„Nevěřím v boha, protože kdyby byl nebylo by na světě tolik bolestí.“
 – je potřeba se nad tím trochu zamyslet

To, jak žijeme příroda nikdy neplánovala. Dřívě to vypadalo asi takto: Žena začíná mít menstruaci tuším v 18–20 letech s tím, že po prvním porodu ztrácí možnost být znovu oplozená. A za pár let umírají…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Bůh nás ochrání!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Krčálek

nejsem sice věřící, ale tuším že něco přijde. Něco velikého. Něco obrovského.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
led

Kto v histórii Zeme prvý raz použil výraz Boh pre niečo, čo sa vymyká ľudskému chápaniu? Bol to človek, ktorý si spojil preňho všetko neznáme v v rôzne nadprirodzené bytosti. Neskôr až v koncom staroveku ich zlúčil v jednu mimopriestorovú a nadčasovú humanoidnú bytosť. V mene tejto bytosti potom žil i umieral, veril, že všetko riadi táto bytosť, zabíjal tých, čo sa odklonili od jeho viery. Tak ako sa vývíjal život človeka, vyvíjala sa i jeho viera. Viera sprvu pokroková pre vývoj ľudstva, neskôr sa mu stala brzdou.

před 4363 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
david22

Zajímavá je jedna věc:
Z diskuze je cítit, že většina lidí spíše nevěří.
To odpovídá vzorku české populace, kdy většina čechů jsou ateisté. (jedna z příčin může být i předchozí režim)
Ale podíváme-li se v širším měřítku, tak např. v celé západní Evropě a v USA jsou nadpoloviční většina věřící. (v USA dokonce cca 75% lidí se hlásí k nějakému křesťanství) Ostatní náboženství jsou rozšířeny v Indii, Číně atd. Čili celosvětově si troufám tvrdit, že věřících lidí (vyznavájící některá z náboženství) jsou možná tak 90 %

Závěr: nenormální je nevěřit 🙂

před 4364 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Skeptik

david22: „jedna z příčin může být i předchozí režim“
To je možné, pokud nabídnete odpovídající důkaz toho, že ateismus Čechů plyne z nějakého předchozího režimu. Který ovšem myslíte? První republika? Komunismus? Nacismus? Monarchie?

"nenormální je nevěřit "

  • Máte nějaký seriózní a dostatečně směrodatný výzkum, který by Vaši tezi podpořil?

před 4364 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
david22

Myslím tím komunismus. Zde bylo jakékoliv náboženství systematickly potlačováno. Některé církve byly zakázány. Věřicí lidé i kněží byli často kvůli svému přesvědčení vězněni.

"nenormální je nevěřit " To jsem myslel spíše jako nadsázku toho, že drtivá většina obyvatel naší planety vyznává některé náboženství.

před 4364 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Skeptik

Mapel: „Každý nečemu věří“

  • Tedy věříš tomu, že každý něčemu věří. Proč? Protože sám věříš a potřebuješ mít jistotu, že není žádná černá ovce, která se vzpírá poslušnému stádu?

„Jedno mi však nevyvrátíte. VŠICHNI JSME VĚŘÍCÍ. Otázka je jen čemu věříme.“

  • Máš důkaz tvrzení, že všichni jsou věřící?

před 4364 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Mapel

Skeptiku, ty jsi asi povrchně čet můj příspěvek. Ty věříš, že neexistuje bůh. Tudíž jsi věřící. Věříš něčemu,

Stále chápeme slovo věřící ve spojení především s křesťanstvím, ale má kdo se dívá na jeho obecný pojem. Jasně jsem napsal. Věřím ve své ruce a svůj mozek. Nepotřebuji nikoho, kdo mi bude vtloukat jeho víru. Nepotřebuji berličku a názor jsem schopen si udělat sám. Věřim, že neexistuje bůh a jsem tudíž věřící ve stejné víře jak ty.

Snat to vysvětlení stačí, že všichni jsou věřící a tím neříkám pobožní.

před 4363 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Skeptik

Nevím, jak Mr Gandy, ale kdybych programoval nějakou realitu a viděl, že je to neefektivní a vymyká se z normálu, tak normálně udělám tvrdý restart a naformátuji disk. Tudíž tuhle možnost vylučuji hned.
Co se týče genetického inženýrství v realitě, zde již není možnost udělat restart a formátovat, ale pokud se jedná o genové inženýrství, potom se nejedná o boha, protože to by se za boha mohli potom považovat i lidští molekulární biologové.

David22: Co je zlého na tom, že někomu dáte svobodu? Nevím, jak vy, ale já si myslím, že dobro a zlo nejsou nic jiného než demagogické termíny používané různými ideologickými proudy pro různé účely. Nic než populismus.

před 4364 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Mr Gandy je krapet mimo-to,že přiznává,že TUŠÍ kdy začala žena dříve menstruovat, ho jediné šlechtí.Ano,umíralo se ve 30–40letech,ale ženy menstruovaly a rodily mnohem dříve než je dnes obvyklé.A vůbec… popírá Darwina a vůbec všechno,za co se dřív upalovalo…:D

před 4364 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek