Avatar uživatele
zjentek

V čem spočívá ta moc alkoholu chtít jeho další a další dávku?

Proč si notorik prostě a jednoduše nedá denně velkýho panáka a je hotovo, vymalováno? Proč ho vlastně pořád nutěj vůbec to svinstvo nepít?

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Kepler, zbyndo před 2134 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Malvína

Copak ty ses nikdy neopil? Jinak bys věděl, jak je alkohol mocný 🙂
Je to prosté. Alkohol nás uklidní, zlepší náladu, člověk je povolnější a odvážnější cokoli říci, nebojí se oslovit někoho, u kterého se dříve styděl apod. V alkoholovém opojení se člověk cítí odvážnější a tak chce další a další.. Mluvíme-li o malém množství. Zkušenému alkoholikovi, který je věčně pod parou, bude už šumák, jak na okolí působí a vůbec si neuvědomuje dění kolem sebe.
P.S. Alkáč nejsem, nečerpám z osobních zkušeností. Já jen ráda trošku vínka nebo míchaný drinky 🙂

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
dubraro

V počátcích alkoholického opojení vzniká u člověka stav spokojeného a sdílného rozpoložení mysli. Obvykle se to projevuje i navenek veselým výrazem v obličeji, svítivýma očima, živou mimikou, výřečností a smíchem. Člověk je rozpustilý, snadno a rád uzavírá přátelství, dostavuje se u něho zvýšený pocit sebevědomí, dojem, že by snadno překonal všechny životní těžkosti. Právě tento stav je často nejsilnějším popudem, proč člověk sahá po alkoholu a považuje jej za společníka ve štěstí a útěchu v neštěstí.

Zdroj: https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Alkoholismus

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Mě nic nenutí pít. Piju zcela dobrovolně! Číňané mají hezké přísloví: při první sklence člověk pije víno, při druhé víno pije víno a při třetí víno pije člověka.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
autacek

Ta potíž spočívá stejně jako u každé jiné drogy v postupnému přivykání a aby bylo dosaženo alespon stejného účinku, je třeba dávky postupně zvětšovat, což má obvykle fatální následky.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zbyndo

Najvystiznejsi sa mi zda autacek,po dlhodobom uzivani alkoholu si organizmus vypestuje taky silny navyk,ze bez odbornej pomoci sa toho nezbavi,aj to treba zatat zuby nechty,a potom ani kvapku.Inak to nie je zivot,ale peklo.Je to take silne,ze tisice radsej volia smrt…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek