Avatar uživatele
vvj

V řidičském průkazu mám zapsané pouze čočky, mohu řídit s brýlemi?

V řidičáku se mi nějakým nedopatřením objevil kod jen pro čočky, které taky většinou nosím, ale co když pojedu k oční lékařce (a tam musím jet v brýlích) nebo budu mít zánět spojivek (a v tom případě by čočoy nosil jen sebevrah)? Nikde jsem nenašla přesnou definici kodu, ale je snad jasné, že korekci, kterou lze uskutečnit čočkami lze provést i brýlemi.Dále by mě zajímalo, jestli na změnu v řidičáku potřebuji všechny ty souhlasy očního a obvodního lékaře, protože mi to přijde jako naprostý nesmysl.

Upravil/a: vvj

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? da ny, dubraro, aliendrone před 2266 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
aliendrone

Nemůžete! Přestože máte naprostou pravdu, tak jde o to, aby mohla být z nějakého důvodu nadělena pokuta – případně vás přinutit zaplatit poplatky za změny v ŘP. To víte – demokratická policie MUSÍ státu vydělat peníze, kdepak nějaké nahánění zločinců – z toho nic nekouká!!! ;) :D :D

https://www.va­secocky.cz/coc­ky-a-ridicak.html

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
cukrar

Je důležité, zdali se ptáte po právním předpisu, nebo o dokazování a sankcí.
Právně musíte mít harmonizační kod pro brýle a čočky. Když ale máte čočky zapsané, pak je sundáte a nasadíte brýle, policie Vás zastaví, Vy si je sundáte, nikdo nic nedokáže.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Ne. Jde sice opravdu o nesmysl, ale je to tak. Pro každý systém nutno mít i konkrétní kód. V případě kontroly policajty je předpoklad pokuty. Je možno mít zapsány i oba prostředky.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek