Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Vadný monitor?

Dobrý den. Dostal jsem od kamaráda monitor AUSVW193D úplně stejný jako mám já. Chci ho věnovat dceři, ale jsou s ním problémy. Obraz je lehounce, ale opravdu jen lehounce do zelena, proti tomu mému. Ale při testu se monitoru se to neprojevuje, bílá barva je opravdu bílá do žádného nádechu jiné. Celkem by to nevadilo, píšu to proto jestli to nesouvisí s druhým vážnějším problémem. Asi tak po hodině když se monitor prohřeje najednou zmizí obraz, po vypnutí a zapnutí zase pár minut funguje. Mám podezření na nějaký studený spoj, nebo vanou nějakou drobnou součástku. Ptám se proto, jestli to nemůže být i vážnější závada, jestli by se vyplatilo ho dát opravit. Děkuji za Váš názor. Karel.

Předmět Autor Datum
Pytas sa velmi vseobecne, odpovedat sa na to neda. Pokial pripajas monitor analogom (modre koncovky…
fleg 21.11.2012 10:18
fleg
Díky, kabelem to 100% není, připojeno na můj PS mým kabelem. Se Ti řekne snadno vyhodit, ale kde má…
wakar 21.11.2012 10:29
wakar
Neodpustim si poznamku k tym nezamestnanym. Vecer si zapnem spravy a vsade kriza a kriza. Ludia nema…
fleg 21.11.2012 10:42
fleg
S tou údajnou krizí máš úplnou pravdu, vidím to také tak. Na můj nový PC jsem šetřil 3 roky, stál mě…
wakar 21.11.2012 11:03
wakar
Se Ti řekne snadno vyhodit, ale kde má nezaměstnaná matka tří dětí a důchodce vzít na nový? matka s…
Alfonz.SPO 21.11.2012 11:25
Alfonz.SPO
Myslím, že bysme tu neměli probírat sociální záležitosti, nebo se to někam nepěkně zvrtne. Jsme na P…
Prasak 21.11.2012 11:31
Prasak
Plně souhlasím a omlouvám se. Jen jsem se snažil vysvětlit situaci.
wakar 21.11.2012 11:34
wakar
Netřeba se omlouvat. Není to tvoje chyba, malý náznak ničemu nevadí, za horší považuji odsouzení bez…
Prasak 21.11.2012 11:37
Prasak
U mne dobry;o).
fleg 21.11.2012 11:42
fleg
Díky, máš moje symfonie, vlastně sympatie. :-):-) Neodpustil jsem si dloubnout, už jsem takovej, no.…
wakar 21.11.2012 11:52
wakar
Ahoj. Tak jsem zjistil že vypadává podsvícení displeje, je to někde na desce. Ale dál už jsem se ned… poslední
wakar 22.11.2012 15:41
wakar

Pytas sa velmi vseobecne, odpovedat sa na to neda.
Pokial pripajas monitor analogom (modre koncovky na kabli zvycajne), skus vymenit kabel, pripadne ak ti to pc a monitor umoznuje pouzit DVI, ci hdmi pripojenie. Vyhnes sa tak pripadnemu ruseniu.
Ci sa oplati oprava zavisi od toho co je poskodene, ja osobne by som 19" wide nechcel ani novy a ani zadarmo, takze by som ho rovno vyhodil.

Díky, kabelem to 100% není, připojeno na můj PS mým kabelem. Se Ti řekne snadno vyhodit, ale kde má nezaměstnaná matka tří dětí a důchodce vzít na nový? Proto to chci vyřešit takto. Malá otázečka, proč by jsi nechtěl tento monitor? Já ten svůj mám asi 5 let a jsem s ním spokojenej.

Neodpustim si poznamku k tym nezamestnanym.
Vecer si zapnem spravy a vsade kriza a kriza. Ludia nemaju co jest a bla bla. Idem do Tesca a tam v sobotu plne parkovisko a ludia vychadzaju s plnymi kosmi nezmyslov co nepotrebuju (balene vody a pod). To iste Lidl, Kaufland, Billa. Ja sa pytam, kde je ta kriza, kde su ti hladni ludia bez prace, co ma s nimi strasia v TV?
Ano existuju, je ich vsak minimum, majorita stale zije v silnom blahobyte, aj ked nariekanie nad tym ako nemame je asi narodnym sportom.
Pripad c.2. Pridem montovat PC do rodiny, kde nikto nepracuje. Vsetci socialne pripady. Napriek tomu si prave kupili nove pc, maju net, kazdy clen rodiny ma svoj mobil a v obyvacke je nova obrovska lcd TV. Ja podnikam 10 rokov a napriek tomu som mal donedavna stary Philips 55cm so zelnym flakom co putoval po obrazovke. Pritom si mozem kupit najvacsi TV co maju v predajni, ale naco? Potrebujem ho, ked ho takmer nepozeram? A preco ma to napadlo? Pretoze tu naznacujes tazke socialne podmienky a pritom sa bavime pravdepodobne o druhom PC v domacnosti. To je naozaj nutne, ked na to nemam?
Teraz k veci...19" wide boli od zaciatku paskvilom, a preto sa zle nepredavali. Mali zly pomer vyska, sirka, zle sa na nich pracovalo, pozeralo aj hralo. Boli vyrazne lacnejsie ako klasicke 19" 4:3 a napriek tomu bol ich predaj mizivy. Ludia to proste nechceli. 19" je na wide zobrazenie prilis male a wide monitory sa v postate uchytili ako standard az od 22" smerom hore. Este aj 20" sa pomerne slabo predavali, pretoze boli stale dost male na vysku.
Okrem toho oci mame len jedny a pokial si ich chces kazit ty alebo niekto z tvojej rodiny cumenim na monitor, co zobrazuje divne farby a moze mat aj ine neduhy podla opisu tak by som si to este rozmyslel.

S tou údajnou krizí máš úplnou pravdu, vidím to také tak.
Na můj nový PC jsem šetřil 3 roky, stál mě 10000 i s monitorem, nechal jsem si ho vlastně postavit od kamaráda za tuto cenu, plus WinXP které jsem koupil dodatečně. Dceři jsem postavil PC sám ze starších dílů všemožně sehnaných po kamarádech. Dcera bydlí 30 km. ode mne, takže žádný druhý PC do domástnosti, ale nutnost kvůli komunikaci z rodinou.

Se Ti řekne snadno vyhodit, ale kde má nezaměstnaná matka tří dětí a důchodce vzít na nový?

matka samozivitelka se 3 detmi tezko ziska nejake dobre zamestnani... snad aspon dostava vyzivny od otce deti

Nekteri duchodci nejsou na tom tak spatne.
Matka ma 11.500
Otec 12.200
Lidi co pracujou leckdy nemaj ani 10.000

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru