Předmět Autor Datum
To je jeden z důvodů, proč programy nepakuju. Opět jsem minulý týden narazil, když jsem jednu blbkou…
Jan Fiala 14.03.2010 13:19
Jan Fiala
No ja teda nevim, ale nedokazuje to v podstate nic, krom toho, ze 4 AV z 41 mely falesny poplach (an…
Radek 14.03.2010 13:42
Radek
Zkus se na to podívat z pohledu autora toho softu. Kdyz se to stane a bude to jen jediny antivir, za…
Jan Fiala 14.03.2010 14:06
Jan Fiala
Jafi suhlasim s tebou ze antiviry sposobuju vacsiu skodu jak samotne viry :-), ale preco programy pa… poslední
MM.. 15.03.2010 14:27
MM..
BFU nebude nikam volat - ten bude rovnou mazat. Vyrobci AV nemuzou za to, ze tvurci smejdu pouzivaj…
kmochna 14.03.2010 15:05
kmochna
..nebere nikdo, kdo se trosku o AV zajima.. dovolil bych si jen podotknout, že korporátní sféra má…
lední brtník 14.03.2010 16:13
lední brtník
Vzdyta se na to podivej - bezpecnostni reseni - antivir (v horsim pripade cely balik vcetne antispam…
Jan Fiala 14.03.2010 16:29
Jan Fiala
Jo to jsou ty antivše, včetně antivýkonu. To však výrobci neuvádějí. Pouze se chlubí, jak to dokonal…
Kráťa 14.03.2010 18:07
Kráťa
Někdy ho ochrání i před samotným uživatelem. :-)
Pc-info 14.03.2010 18:10
Pc-info
no veď vovovo votom to je :-) Keď sa počítač nedá použiť tak sa nedá ani nakaziť. Ale ono to nie je…
deadhead 14.03.2010 18:31
deadhead

To je jeden z důvodů, proč programy nepakuju.
Opět jsem minulý týden narazil, když jsem jednu blbkou konverzni utilitku (nedělá nic jiného než předádí text z jednoho formátu do druhého) zpakoval starým UPX - ten by snad měl znát jakýkoliv antivir.
Bohužel jen co jsem to uploadnul, začaly chodit hlášení, že v tom Avira detekovala spyware...

Nejraději bych tvůrce antivirů nekdy poslal s chutí do p..... Možná je třeba je zažalovat, protože očišťovat pak jméno, vysvětlovat, že program neobsahuje žádný vir ani spyware, že nic nikam neposílá dá hrozně práce.

No ja teda nevim, ale nedokazuje to v podstate nic, krom toho, ze 4 AV z 41 mely falesny poplach (ani ne 10%). Coz se stava i kdyz by nemelo. Navic 3 z tech 4, co to spatne oznacily nebere nikdo, kdo se trosku o AV zajima, vubec vazne. Tim vyrobce techto AV nechci omlouvat, stavat by se to nemelo, ale obecne pro BFU porad lepsi, kdyz si stahnou nejaky podobny soubor, kdyz dostane hlasku o falesnem poplachu, nez kdyby zadnou nemel. Kdyz na neco takovy narazi, muze se pak na hlasku nekde zeptat, nebo nekomu zavolat atd. Stejne tak to delaji moji rodice, kdyz omylem nekde na neco narazi nebo na ne nekde neco vyskoci. Kdyz nic nevyskoci a neco podobnyho a opravdu zavirovanyho se do PC dostane, tak je pozde a BFU o nicem nevi a treba vesele funguje jako botnet atp. Vyrobci AV nemuzou za to, ze tvurci smejdu pouzivaji podobnych postupu jako tvurci cistych programu. Je smutna pravda, ze na to pak doplaci treba jafi, jak o tom sam pise. Na hon na "teoristy" taky doplacime vsichni.

Zkus se na to podívat z pohledu autora toho softu.
Kdyz se to stane a bude to jen jediny antivir, zacnou ti chodit stovky mailu s tim, ze mas v programu vir nebo spyware. Dovedes si predstavit, kolik usili musis venovat tomu, abys to vyvrátil?
A s dalsimi aktualizaci antiviru je to obvykle v poradku.

Nejvetsi problem je, ze v programu zadny "necisty" postup nepouzivam. Nemam proc. Presto se stalo, ze byl detekovany, ze obsahuje trojskeho kone.
To same u male blbe utilitky, ktera jen prevadi text. jen proto, ze byla zpakovana siroce rozsirenym EXE kompresorem, ktery umi rozpakovat kdokoliv.

Jafi suhlasim s tebou ze antiviry sposobuju vacsiu skodu jak samotne viry :-), ale preco programy pakujes? Povazujem to za nezmysel. Male utilitky napisane slusne v C + WinAPI maju exe nie vacsie ako par desiatok kB. Ked nieco distribuujem tak to predsa distribuujem spakovane v zip alebo v instalatore, a co sa tyka "nainstalovaneho" programu tak na 100GB disku je kazdemu uprdele ci ma nejake exe 10kB alebo 20kB.
Akoze nemam nic proti pakovaniu exe, ale povazujem to dnes (ked uz diskety vymreli, disky maju 500GB, a Windows zaberaju 20GB) za uplny nezmysel. A zbytocne sa tym aj zabera viac RAM pri spusteni utilitky, nehovoriac o tom ze davat si do programu akykolvek cudzi kod (aj ked 100x overeny) je riskantne (stoprvy krat moze nastat problem), mne sa vyslovene prieci pouzivat cokolvek cudzie ked to nemusim (WinAPI dllky bohuzial pouzit musim :).

BFU nebude nikam volat - ten bude rovnou mazat.

Vyrobci AV nemuzou za to, ze tvurci smejdu pouzivaji podobnych postupu jako tvurci cistych programu

Ano, cmd umí mazat = je vir. reg umí pracovat s registry = je vir.

A je smutné, což jsem příspěvkem chtěl vyzdvihnout, že stačí prostě lenost av programátorů (to určitě u unlockeru, protože redir na ebay je virová hrozba jako hrom) a pro toho BFU už postižený program bude navždy jako "ten, co je v něm vir".

Evergreenem v "zavirovanosti" je můj prohlížeč, ale to dávám pro zasmání. http://www.maxthon.cz/maxthon-2-f1/maxthon-v-2-5-1 -t396-30.html#p2657

..nebere nikdo, kdo se trosku o AV zajima..

dovolil bych si jen podotknout, že korporátní sféra má jiné požadavky na antivir než česká lamoscéna.
ano, náš koncernový podnik (sto tisíc nadšených uživatelů) používá onen mizerný mcafee - který je po firemních bezpečnostních megazáplatách systému schopný nechat při startu zamrznout explorer.exe
řekl bych že žluklé máslo na hlavě je určitě i na hlavě výrobců av (podobné problémy v minulosti potkaly všechny tuzemské výrobce av).

no veď vovovo votom to je :-) Keď sa počítač nedá použiť tak sa nedá ani nakaziť.
Ale ono to nie je len o výrobcoch, keď ti blbec z IT na mašinu s 500 Mhz Via procákom dáva NOD 4 a nedá sa presvedčiť že je to hovadina...ale potom ja musím riešiť sťažnosti ľudí že sa s počítačmi nedá pracovať. Bodaj by sa dalo keď 87% v taskmanageri žerie nod. Tak to pekne odinštalujem, nahodím starý 2.7 a všetci sa tvárime že je všetko v poriadku :-/.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru