Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Velice kolísavá rychlost připojení způsobená routerem

Dobrý den,

mám tento obyčejný router http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=2625 0.

Připojení k internetu mám 25Mbit...

Přes router mám rozdělenou rychlost připojení do dvou počítačů, využívám ale převážně jen jeden.

Pokud mám zapojený počítač přímo k modemu, rychlost se pohybuje v rozmezí 24-26Mbit (vždy při objektivním měření) stálé. Ovšem přes router se mi v poslední době často stalo, že rychlost velice kolísala (při zapnutém jen jednom PC). Nejvyšší naměřená hodnota byla asi 21 Mbit, což bych dokázal překousnout, ale náhodně se stává, že se v rozmezí několik sekund - minut rychlost znenadání klesne na 8 MBit, 3 MBit a dokonce až 80Kbit... V takovém případě potom ping vylítne vysoko k 1000 a internet je nepoužitelný. Za několik minut už je vše zase v pořádku (nebo alespoň na těch 8Mbit), na technícký podpdpoře mi řekli, že to způsobuje router, což se později potvrdilo. V tuto chvíli měřím stále kolem 20-22MBit (přes router), ale nevím, kdy se můžou znovu potíže vrátit.

Našel jsem na internetu hodně takovýchto dotazů, ale žádný dost specifikovaný, podobný tomu mému a s konkrétním řešením.

Chtěl bych poradit, kde může být chyba, popř. co zkontrolovat, nastavit, resetovat, atd.. Jestli jsou to tolerované ztráty, slabý router anebo to může být chybným nastavením (u routeru jsem nikdy nic nepřenastavoval).

Děkuji mnohokrát za pomoc,

DIMI.

Předmět Autor Datum
skus pridat hodnoty na vyssie v DoS Detect Criteria. pomoze aj vypnutie firewallu na routri, kedze t…
stano2000 12.11.2010 16:48
stano2000
No právě proto zjišťuji, čím to může být... Nerad bych si koupil nový, výkonný router a zjistil, e j…
DIMI 12.11.2010 16:53
DIMI
kdyžtak ještě upřesním dotaz: hledal jsem to a nevím, kde vypnout firewall na routeru... (Vista)...…
DIMI 12.11.2010 16:56
DIMI
Jinak v popisu má propustnost 10/100M To tam určitě není. Propustnost se měří mezi rozhraními. To,…
touchwood 12.11.2010 20:47
touchwood
Tipuju ze mas UPC. Jestli jsem se trefil, tak je to uplne normalni. Mne jejih super hyper net 25mb f…
Radek 12.11.2010 17:00
Radek
No to jsem si taky myslel, ale říkám, měřil jsem s routerem malou rychlost a hned potom, co jsem vol… poslední
DIMI 14.11.2010 19:30
DIMI

skus pridat hodnoty na vyssie v DoS Detect Criteria. pomoze aj vypnutie firewallu na routri, kedze to zatazuje CPU a RAM routra. teoreticky moze niekto zahlcovat router zvonku pokusmi o prienik a vtedy router nestiha obsluzit vsetky spojenia. druha moznost je ze tento router je starsi model, svojou priepustnostou vohdny pre starsie ADSL siete. 25Mbit moze byt prilis velke ocakavanie a treba siahnut po vykonnejsom a modernejsom routri.

Tipuju ze mas UPC. Jestli jsem se trefil, tak je to uplne normalni. Mne jejih super hyper net 25mb ficel jednu dobu v prumeru az skoro polovinu, teda nejakych 12mb.
Na jednom PC mam ten samy router co ty a problemy nedelal on, ale prave nestabilita pripojeni od UPC. Jsou to smejdi a nekde to proste takto odrbavaji.

No to jsem si taky myslel, ale říkám, měřil jsem s routerem malou rychlost a hned potom, co jsem volal na technickou podporu to měřil bez routeru a hned byla rychlost 26 Mbit... Takže pokud tam ten člověk na technický podpoře nemá možnost "zrychlit internet", nevím jak si to jinak vysvětlit...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru