Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Velkost databazy v SQL 2005?

Vo firme pouzivame urcity druh softwaru pre produkciu. Je vyvijany cisto len pre nasu firmu. Bezi na serveri (dve jadra, 2GB ram, SQL 2005) a problem je v tom, ze ked chce nejaky klient vytiahnut urcite data z tej databazy, z toho programu, tak uz to neskutocne dlho trva, aj minutu, dve. Asi tak mesiac, dva dozadu to nebolo az take markantne, ale cim viac dat sa do tej databazy vali, tak tym je to pochopitelne pomalsie. Proces sqlsrv.exe ma serveri vyziera skoro celu ramku. Otazka znie, co mam robit, aby ten software jednoducho rychlejsie pracoval. Je to zavisle od ramky a procesora na serveri?, ci jednoducho treba len nejako skomprimovat danu databazu, poziadat o nejaky patch do daneho softu? Isto s tym uz mate niekto skusenosti, tak potrebujem radu, aby som zbytocne nevyhadzoval peniaze za nieco, cim tento problem nevyriesim...Dakujem!

Předmět Autor Datum
S největší pravděpodobností neeoptimalizovaný dotaz (indexy)..., nebo uložená procedura v aplikaci (…
Vladimir 20.10.2008 17:16
Vladimir
Pokud mate SQL server a ne MSDN, tak soucasti je i management studio. Tam je moznost nechat optimali… poslední
Jan Fiala 20.10.2008 19:15
Jan Fiala

S největší pravděpodobností neeoptimalizovaný dotaz (indexy)..., nebo uložená procedura v aplikaci (na straně klienta, aplikačního serveru nebo sql serveru, podle toho jak je to programované)

Chyba může být kdekoliv v programování aplikace. Takže kontaktovat dodavatele, že máte tenhle problém (dlouhé dobíhání dotazu, velké zatížení SQL Serveru).

Může být i že nároky té aplikace ten server nestíhá, ale to je méně pravděpodobné. Opět nutno konzultovat s dodavatelem.

Pokud mate SQL server a ne MSDN, tak soucasti je i management studio. Tam je moznost nechat optimalizovat indexy. Server si podle dat navrhne indexy tabulek tak, aby se zoptimalizoval provoz.
Tohle muzes udelat i jako pravce bez nutnosti zasahu te firmy

Dalsi vec - pokud je zapnuty full recovery model, rostou LOG soubory do velmi velkych rozmeru. Tady bych doporucil zapnout simple recovery model. Ridi se to na urovni databaze.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru