Avatar uživatele
tanyya

Velký barák znamená velké starosti?!

Prosím o radu zkušenější – chceme si koupit barák a můj frajer chce malý domeček, aby neměl moc práce, je opravdu takový rozdíl mezi malým a velkým barákem?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Deli před 4231 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
mosoj

Kdo má chalupu má pedel v kalupu !

Určitě. Dnešní náklady na údržbu a opravy ( a ty budou !!) jsou nehorázné.
Počítejte ale i do budoucna. Jedna až dvě mísnosti nad vaší potřebu nejsou nikdy k zahození.

Ale je to krásné !!!!!!

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Logicky- větší plocha, vyšší náklady. Střecha, omítka, malby, podlahy, vytápění a v neposlední řadě i pojištění a domovní daň .

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Mapel

Čím větší nemovitost tím větší starosti, větší náklady na údržbu, tím více práce. Zateplení malého domečku je levnější než většího. U menšího domečku si udělám většinu prací sám, u velkého potřebuji formu a to i z toho důvodu, že např. potřebuji pracovní plošinu a u menšího vystačím s výsuvným žebříkem atd.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Deli

Já bych řekla, že nezáleží jen na velikosti domu, ale především na jeho stáří. Maličký domek ze třicátých let bude mnohem náročnější na údržbu než dvacet let „stará“ novostavba dvojnásobné velikosti. Také záleží na velikosti a terénu pozemku, i ten Vás bude stát práci. Každopádně: my domek máme, docela velký pro jednu rodinu, nicméně v domě ještě podnikám a čekáme třetí dítě. Občas bychom ho potřebovali přifukovat, nebo přistavět. Nekupujte malinký dům, časem Vám nebude stačit. Myslete do budoucna, na rodinu apod. Hodně štěstí!

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit

Avatar uživatele
Amie

voda, topení, opravy – to vše ti dá nehorázné peníze. A co takhle vytopit velký dům. A pak je tu vysávání v 5 místnostech, chodbě, utírání prachu, mytí oken, a pokud je i zahrada tak takové sekání… Já osobně bych pro začátek když jste dva volila něco menšího. Až bude tři nebo čtyři, jistě vás potěší když každý bude mít svou místnost na odpočinek, kde se bude moci oddat vlastním myšlenkám.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
venkovan

My jsme chtěli malý, stavební úřad řekl, že je moc malý, tak teď jenom platíme za topení, údržbu atd.
otázka je co je to malý a velký dům. Kuchyň by měla být minimálně přes 10 m2, a vedle ní jídelna – tak na stůl, minimálně 6 míst a prostor okolo aby si lidi mohli sednout, – takže zas blítko k 10 m2. Obývací pokoj pro čtyřčlenou rodinu okolo 25 m2 za předpokladu, že budou někde nějaké pracovny. Ložnice stačí malé ( asi tři – podle počtu dětí a není marné počítat s tím, že manželé mohou spát odděleně – někdy to režim práce a provozu domácnosti skoro vyžaduje). Stačí plocha na postele a prostor okolo a sem tam nějaká skříň, pokud není šatna. Jedna místnost pro hosty, když náhodou přijedou. Takže šikovný domek okolo 80 m2 zastavěné plochy s obytným podkrovím je celkem přijatelný pro lidi, kteří mají průměrné příjmy. A nedělat si žádné velké dluhy – raději pořádně zateplit.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Všechno má své pro a proti.
malý domek pro: menší údržba méně práce na něm
proti: při rozrůstající se rodině je málo místností na škodu (ale někomu to třeba nevadí).
velký domek pro: při více členné rodině je dobré mít více místností
proti: jak pro ženu(více uklízení), tak pro muže (větší plocha na údržbu, střecha, okapy, okna, více se protopí, čili větší zásoby uhlí, dřeva na zimu atd.)
Po odejití dětí z domu je zase velký dům na obtíž, ale na druhou stranu, když přijedou na návštěvu, mají kde spát, zrovna tak když se sejde více vnoučat na prázdniny.
Takže těžká rada.Každý si musí rozmyslet o jak velký dům se chce starat a jak velkou rodinu chce mít.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
cukrar

tanyya,
je to (skoro) přímá úměra......čím více tím více..

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Příspěvek smazán administrátorem.

před 1894 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek