Avatar uživatele
Lucimia

Velký obytný prostor a stropy?

Nevíte, jestli je možné mít otevřený VELKÝ prostor v přízemí (bez nosné zdi) kvůli stropu? Je to opravdu velký prostor, největší délka je 7 m od okraje domu k případné možné nosné zdi. Je to takový atypický prostor, není to obdelník. Myslíme si, že tam asi bude muset být i nosný sloup. Ale koukali jsme na nabídku Heluzu, že nabízejí i 7250 cm dlouhé keramické stropní panely, tak teď nevíme, na čem jsme. Existují nějaké dlouhé stropní panely, nebo panely natolik pevné, aby udržely i obytné podkroví? Moc prosím o radu, za architektem se teprve chystáme a chceme mít už připravený pro něj individuální projekt, který bude možný zrealizovat…
Doplňuji:
Opravdu na stárnkách Heluz stavebnin nabízí tak dlouhé stropní panely… :) Jestli tomu dobře rozumím…

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? ReHu, terry před 4350 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
honza19hk

nevím jak máte silnou zeď (nosnou) ale tzv. spiroly se vyrábějí až do délky 25m.ovšem pak váží jeden asi 20 tun.ale jsou dost pevné a nosné.
krom toho se dají použít Ička(na tuhle délku aspoň 300mm vysoké) a mezi ně hurdy a nebo duté stropní panely. Krom to ho by se dal udělat i litej strop z armovaného betonu ale muselo by bejt dole šalování.

spiroly: 7000×1200×250 nosnost 4 tuny/m2 váha jednoho je 8tun.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?ReHu Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

To ti zde asi nikdo na základě udaných informací nedokáže říct. Najdi si odborníka. I takovéto věci jsou technicky řešitelné. Ovšem ne bez znalosti detailů

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Ar

A co tohle http://www.stropni-system.cz/
je to až do rozponu 10m. Krásná lehká práce. Známej to dával a pohoda.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?terry Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Trošičku oprav rozměry keramických stropních panelů.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Sůwa

Moc jasně to nepíšeš – bez nosné zdi má znamenat, že bude strop jako konzola, na konci nepodepřený, nebo máš na mysli podepření někde v prostoru po délce ?
Pokud je to první případ, tak se dá použít klasická metoda železnými „I“ profily, které jsou ukotveny ve stavbě. Jejich profil musí stejně jako celý projekt zpracovat statik, ale ta možnost je. Je třeba pečlivě spočítat i tepelnou izolaci, protože místnosti budou prochlazovány i zdola. Celá stavba se tím značně prodraží a bez porady se statikem nemá smysl chodit za architektem.
Doplňuji:
Stropní panely musí být podepřeny na obou koncích. Proto jsem se ptala, jestli to bude podepřené, nebo jako konzola ( dříve krakorec ), pak by to musely být ocelové profily.

Upravil/a: Sůwa

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Bydlení a zahrada