Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ventilator koupelna WC -ma smysl tenhle opravit nebo jaky vybrat?

Zdravim Vas,
odesel nam WC ventilator - nad nami soused rekonstruoval a nejaka sut napadala do naseho ventilatoru kdyz bezel a ten se nejspis spalil (laicky odhad). Byl to veliky, ale uz asi dosti stary kus - pocitam ze tam byl uz od vystavby v roce 1960 (viz fotografie).
No a ja ted dumam (a potreboval bych poradit) co s tim dal:

1) mam tenhle stary ventilator nechat nekde opravit? Ma to smysl? Kde to tak spravujou? Kolik to muze stat?

2) pokud by bylo lepsi dat novy, asi bych chtel sahnout po nejakem slusnejsim reseni, radsi si priplatim za kvalitnejsi vyrobek, nez to pak zase dolovat ven. mozna by mel by i s cidlem vlhkosti - poradite neco? At to ma silu, protoze my mame dost problem s vhlkosti.

A ted nejake detaily:
Odvetravani je do trubky, ktera vede na fasadu (prikladam i vykres z dokumentace) - potrubi ven je tedy myslim 160. To ma v byte vyusteni na WC. Z boku je dira do koupelny (je tam videt mrizka. Velikost otvoru jsem nezmeril, ale mrizka na tom ma srouby v rozteci 160 x 130. Na obrazku _003 je vlevo nahore dira ven, primo proti je dira do koupelny a doprava (jak kouka ta cokolada) je dira na WC.

jak byste to resili? Jeden ventilator/ dva ventilatory/ potrubi (nejake takove to flexibilni hlinikove?))

Diky moc za kazdou radu

Filip

Předmět Autor Datum
Běžně řeším tak,že vezmu starý kus do tlapek,ukážu odborníkovi ...ještě snad nevymřeli..v odborném o… poslední
E250TD 03.02.2014 06:42
E250TD

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru