Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ventilátor pro nb IBM Thinkpad T41

Dobrý den,
neznáte někdo dostupný (cenově i fyzicky) typ ventilátoru pro zmíněný nb?

Dávat cca 1500 Kč za originál mi u dosluhujícího nb přijde poněkud nepřiměřené.

Popřípadě kapka nějakého oleje (jakého) do ložiska? Ventilátor je hlučný a zdá se že drhne a výsledkem je, že se nb přehřívá i když leží na stole.

Předmět Autor Datum
Chtelo by to urcite odstranit prach, zebra mohou byt u chladice zanesene, vetracek muzes take vycist…
virus 01.09.2010 09:00
virus
Prach tam není, je to vyfoukané tlakovým vzduchem. Větráček je malý a když jsem se na něho ptal v mí…
yorg 01.09.2010 16:46
yorg
Mám podobný problém. Větrák se po několika minutách běhu systému spustí a už se nevypne. Teplotní č… poslední
Saruman 25.01.2011 04:12
Saruman

Chtelo by to urcite odstranit prach, zebra mohou byt u chladice zanesene, vetracek muzes take vycistit, pripadne do nej striknout trosku WD40 ale tento olej je jen docasny, proc si nekoupis vetracek se stejnym rozmerem a nevymenis jej, tohle co se prodava je celej kus i s chladicem na CPU, samotnej vetrak nebude stat vic jak 120Kc. :puff:

Mám podobný problém.

Větrák se po několika minutách běhu systému spustí a už se nevypne. Teplotní čidlo hlásí teploty obvykle v rozsahu 35-42 stupňů, jen zřídkakdy to překročí 50. V místnosti je poměrně chladno, na notebooku dělám nenáročné věci, například čtu pdf nebo něco na webu. I systém hlásí naprosto minimální vytížení a procesor jede na menší výkonové stupně.

Dříve jsem byl zvyklý, že se chlazení dynamicky zapínalo a vypínalo podle teploty. Nyní prostě zapne, když je třeba a pak nevypne, ačkoliv bych předpokládal, že pak už by mohl, protože teplota není tak velká.

Větrák jsem vyčistil, žebrování taky, v notebooku není skoro ani zrníčko prachu, dokonce jsem dal i novou teplovodivou pastu. Tipl bych si problém někde v řízení větráku.

Začalo to tím, že jsem si nechal vyměnit vadnou základní desku v servise. Tedy mám novou (možná i s novým chlazením, nevím) a ta to dělá.

Problém se vyskytuje na obou provozovaných systémech (WinXP a Ubuntu). Mám IBM Thinkpad T42.

Víte někdo, co tam ještě opravit, aby to zase umělo větrák vypnout a šetřit tak moje nervy? Ten hluk mi dost leze krkem, po několika hodinách práce je to dost otravné...

Děkuji.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru