Avatar uživatele
Jaccobbo

Co obnáší návštěva sociální pracovnice kvůli pití alkoholu před 18. rokem věku? Dozví se to škola? Budou další následky?

Dobrý den,
na jédné silvestrovské oslavě jsem vypil více, než jsem zvládl, a tak jsem byl převezen do nemocnice, samozřejmě nejsem plnoletý, jinak bych se neptal. Odtamtud jsem byl za pár hodin propuštěn s tím, že přijde dopis od PČR, jsem zapsán v nějaké evidenci a pravděpodobně budu muset navštívit sociální pracovnici.
Mne by zajímalo, co všechno tyto věci obnáší. V dopise bude asi informace rodičům, z toho si hlavu nedělám, protože o všem vědí. Na sociálce si představuji rozhovor o tom, jak je alkohol škodlivý atd.
Co je pro mne ale neznámá, je to, jestli se to nějak nedozví škola a já bych z toho měl problém tam, nebo jaké další věci, které následují po těch předchozích.
Proto bych rád znal názory těch, kteří o této problematice mají povědomí nebo vlastní zkušenost.
Nestojím zde o komentáře nějakých mravokárců, jsem si dobře vědom své chyby, kterou rozhodně nehodlám opakovat.

Děkuji.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3008 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Emefej

Škola by neměla řešit tvoje průšvihy mimo vyučování.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

No, nejhorší asi bude na tom ten, který ti alkohol podal. Jinak bych se neznepokojoval. Doufám, že se kádrové posudky, které byly v době dřívější, nedělají.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
chachar1922

Já kurátorku měla a věděla to jen třídní (z osobních důvodů). Kurátorka mi to doporučila a spíše rodiče trvali na tom ať to ví třídní.
Ale to jsem měla větší průser než máš ty. Tudíž předpokládám, že škola by to řešit neměla.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Alesh

A kolik ti teda je? Předpokládám, že ti do těch 18 moc nechybí a že ti je rozhodně víc jak 15. Já bych to neviděl nijak tragicky, pokud je to tvůj první exces, pak asi přijede paní, bude ti něco povídat, ti si posypeš hlavu popelem, slíbíš, že už to nikdy neuděláš a myslím, že bude klid. Jestli to bude nějak řešit ještě přes školu, to netuším, ale jistě se ji můžeš zeptat, zda to budou škole oznamovat.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
sesednizkola

Nic na tom neni spatneho, jestli tad bude mit nekdo mravokarny reci, tak je to zoufalec. Nic se ti nestane, maximalne ti prijde dopis z uradu a pujdes si pokecat s kuratorem/-kou, a pokud jinak vse OK, nechodis za skolu nebo nefetujes, to tim hasne.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Šidlo

skôr sa modlite, aby ste zdravotne nemali trvalé následky

teraz sa cítite dobre…ale v budúcnosti sa môže stať…no, úplne všetko…áno, z jedinej otravy alkoholom

v škole…hm…to asi závisí od vášho prospechu a správania

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Baromut

Pamatuju si, že se na rozlučce se základkou strašně nalil spolužák a taky ho vezli do nemocnice. Mohlo mu být… Nevím, tak 15? Nakonec si a ním ta kurátorka prý jen povídala a nic horšího se nestalo :) Aspoň už budeš příště vědět, kdy přestat :D

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Klaproth

Pokud ses neožral na akci pořádané školou, tak to škole bude jedno.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Jaccobbo

Děkuji všem za opravdu rychlé odpovědi. Je mi 17, nikdy jsem žádnej takovej problém dříve neměl, takže jsem teď aspoň mnohem klidnější. :)

před 3008 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek