Avatar uživatele
anonym

Co obnáší operace varixů?!

Doplňuji:
To,co popisovala ice T je mi známo,ale ptal sem se,těch,kteří podstoupili tuto operaci na jejich pocity jako je pooperační bolest,doba zhojení atd..

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? annas, iceT, johana 56, Damiana, briketka10, anonym před 4151 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
iceT

Operací lze odstranit křečové žíly všech velikostí. V přesně stanovených místech bude proveden malý řez či vpich, velký asi 1–3 mm, kterým jsou křečové žíly podvázány, zkráceny a některé odstraněny. Operace bývá doplněna sklerotizací či laserovou léčbou. Cílem metody je odstranit veškeré křečové žíly, které jsou nadbytečné a po operaci nebudou chybět. Řezy či vpichy nebývá většinou nutno šít, dostačující je náplasťový steh.
http://www.plas­ticka-chirurgie.info/za­kroky/lecba-krecovych-zil-varixu

Akorát jsem slyšela,že po takovéto operaci se křečové žíly vytvoří časem znova.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
elektrikář

Odpoveď byla označena jako užitečná

Mně je operovali v Ostrově nad Ohří. Přišel stařičký pan profesor, Klepaly se mu ruce, říkal jsem si pokud bude operovat uřízne mi celou nohu.Vzal jen fix a na noze mi namaloval co kde uříznout.Dělali mi to v narkóze. Tak to bylo v klídku v třísle potrubí přepojili a povrchovou žílu která mi šla přes kolenní kloub a povolovala vytáhly. Asi 10 dní jsem měl nohu v obvazu.Na nějaké bolesti si vůbec nepamatuji. Na noze mám několik dírek. Brzo se kůže zahojila.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit


Avatar uživatele
bolak

Přál bych si mít varixy abych ti mohl odpovědět lépe a z vlastní zkušenosti, bohužel můj hluboký žilní systém je prozazím stále nepostižen :( takže se musíš spokojit s tímto odkazem > http://www.krecove-zily.cz/novinky/co-vsechno-vas-ceka-po-operaci-krecovych-zil-183

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Je to pocit jako s babou v posteli. Buď rád že se někdo v současné době snaží tento problém řešit. Znám člověka kterému měnily žíly od třísel až ke kotníkům tak že mu otevřeli břicho a strkali to tam břichem, jako elektrikáři dráty do trubek !!!! Byl ještě slavný, každý doktor ke ktrému přišel to chtěl vidět.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Zdraví