Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Verzovací systém pro webové stránky

Možná píšu naprostou blbost, tak mě předem omluvte.
Potřeboval bych verzovací systém pro webové stránky (CMS PHP fusion, php, mysql). Představa je taková, že by přihlášení uživatelé měli možnost ze stránek aktualizovat soubory o velikosti 3-5kb z daných složek na serveru. V počítači by každý měl stejný systém složek, jeho přesnější umístění by si mohl nastavit (nutnost umístění v Program Files).
Zběžně jsem koukal třeba na dropbox, ale chtěl bych se vyhnout instalaci programu na PC. Představa je taková, že by něco podobného mělo běžet ze stránek, po přihlášení a na aktivní požadavek uživatele. FTP přístup na server samozřejmě je.
Po čem se mám poohlédnout? Co by se na to dalo "znásilnit"?
Abych to dovysvětlil, jedná se o týmové stránky online závodů rFactor. Synchronizované soubory jsou nastavení vozů - pokud by to fungovalo, měl by každý z týmu neustále k dispozici aktuální nastavení.

Ještě jednou, pokud jsem se zeptal na blbost, tak omluva. :-)

Předmět Autor Datum
Nepochopil som, čo presne potrebuješ vyriešiť, viď otázky nižšie. Prvé, čo mi napadlo, sú klasické…
los 06.01.2012 23:04
los
Nové verze vytváří všichni. Uživatelé se potřebují dostat k původním verzím, imho by měly stačit dva…
Zarniwúp 06.01.2012 23:20
Zarniwúp
V tom prípade bude IMHO najjednoduchšie SVN (alebo Git) + nastaviť práva zápisu do konkrétneho adres…
los 06.01.2012 23:32
los
Pak je to asi jasné, zatlačím na cílovou skupinu. :-)
Zarniwúp 06.01.2012 23:46
Zarniwúp
Pokud mas Windows Vista nebo Windows 7, uzivatel (i kdyz je spravce) nema moznost zapisovat do progr…
Jan Fiala 07.01.2012 11:03
Jan Fiala
jafi, dovedeš si představit u zarniho bandy zrušení dědičnosti, převzetí vlastnictví nad adresářem a…
kmochna 07.01.2012 11:08
kmochna
Problém je, kdo má kde nainstalovanou hru. Standardní cesta C:/ProgramFiles/rFactor/, složky, které…
Zarniwúp 07.01.2012 12:04
Zarniwúp
Kliknutim nekde na stranku = delani neceho ze site nebo z prohlizece. V takovem pripade jsou nove OS… poslední
Jan Fiala 07.01.2012 18:59
Jan Fiala

Nepochopil som, čo presne potrebuješ vyriešiť, viď otázky nižšie.

Prvé, čo mi napadlo, sú klasické systémy pre správu verzií - CVS, SVN, Git a pod. V takomto prípade používateľ musí nainštalovať klienta.

Ďalšia možnosť je, že používatelia si stiahnu tie súbory cez webové stránky alebo FTP. To si môžu automatizovať nejakým baťákom. Ale nie je tam tá správa verzií - ak používateľom stačí posledná verzia a nové verzie budú nahrávať len administrátori, tak by to šlo kombináciou s prvou možnosťou (admini by si nainštalovali potrebný SW, ostatní by si vystačili s baťákmi).

Takže otázky sú:
Kto vytvára nové verzie tých dokumentov a vkladá ich do systému?
Potrebujú sa používatelia dostať k predchádzajúcim verziám?
Stačí, že súbory budú sprístupnené cez HTTP alebo FTP, alebo chceš riešiť aj automatické stiahnutie?
Čo má byť umiestnené v Program Files - sťahované súbory alebo ten program, ktorého inštalácii sa chceš vyhnúť?
Z čoho vznikla podmienka umiestnenia v Program Files?

Nové verze vytváří všichni.
Uživatelé se potřebují dostat k původním verzím, imho by měly stačit dva kroky vzad - dvě starší verze. Tahle podmínka není tak důležitá, ale je výhodou..
Automatické stažení+upload po přihlášení na stránky a odsouhlasení aktualizace.
V program files musí být umístěné stahované soubory. Jak jsem psal výše, jedná se o nastavení vozů ve hře rFactor. Umístění souborů je ve složce, z které si je načítá i simulátor (hra) rFactor. U každého uživatele je do určité úrovně stejné, pak se mění podle profilu uživatele (jedna složka), následně je opět stejné. Ideální by bylo, aby si každý uživatel mohl určit cílovou složku.
Dropbox mi odmítl umístění složky se soubory v Program Files, proto jsem o tom psal. (Ovšem možná jsem nepochopil, proč to bylo odmítnuto).

EDIT: Ještě musím doplnit, složek, do/z kterých se verzuje, je poměrně dost. Nadřazená složka Settings, v ní umístěných až několik desítek složek, do/z kterých se aktualizují soubory.

V tom prípade bude IMHO najjednoduchšie SVN (alebo Git) + nastaviť práva zápisu do konkrétneho adresára v Program Files. Problém je v tom, že cieľovú skupinu bude treba oboznámiť s tým, ako sa to používa. Pravdepodobne by to šlo aj cez Dropbox, ak by sa nastavili práva - neviem.

Ďalšia možnosť je napísať si na to špecializovaný program, aby sa to používalo jednoducho. Ale to vyžaduje väčšie úsilie.

Pokud mas Windows Vista nebo Windows 7, uzivatel (i kdyz je spravce) nema moznost zapisovat do program files, pokud program vylozene nespusti jako spravce!
Aktualizaci souboru v tom adresari by musela delat nejaka sluzba, ktera by byla spustena pod dostatecne vysokym opravnenim (system).
Dalsi moznosti je, ze bys upravil prava na adresar v program files

Musi byt s jsou ty konfigurace ulozeny v program files? To by ti praci docela komplikovalo

Problém je, kdo má kde nainstalovanou hru. Standardní cesta C:/ProgramFiles/rFactor/, složky, které chci synchronizovat jsou v tom případě C:/ProgramFiles/rFactor/UserData/nick_uzivatele/Se ttings. S umístěním Settings nemůžu hýbat vůči umístění složky rFactor (hlavní složky hry). Název složky "nick_uzivatele" je samozřejmě u každého individuální. Systém u uživatelů je taky různý, W XP, W Vista, W7.
Nejjednodušší asi bude přinutit lidi k přeinstalaci hry do "neutrálního" umístění. To snad radši, než po nich chtít upravování práv na adresáře - v tom má kmochna naprostou pravdu, to si taky nedokážu představit. :-)
Můžou si samozřejmě vytvořit složky pro synchronizace někde jinde, ale pak by zase museli ručně aktializovat složky ve hře a efekt synchronizace je pryč.

Chtěl jsem, aby to pro ně bylo co nejjednodušší, přijdou na stránky, přihlásí se, kliknou na panel "Synchronizovat nastavení vozů", "Ano" a hotovo. Každý má existující aktuální nastavení všech ostatních uživatelů okamžitě po následném spuštění hry.
Já vím, že to vypadá jako funkce pro rozmazlence, ale přišlo mi to jako dobrá fičura pro týmové stránky. Když už jsou v týmu, ať z toho něco mají.

Kliknutim nekde na stranku = delani neceho ze site nebo z prohlizece. V takovem pripade jsou nove OS jeste mnohem prisnejsi. napr. Win7 pokud spustis program primo ze site, tak ma jeste vic osekana prava nez normalne, v podstate nemuze skoro zapisovat na disk.

Jedinym resenim je sehnat nejaky aktualizator ve forme sluzby, pokud budes trvat na program files. Dalsi moznosti je nachystat jim davkovy soubor, ktery jim na danem adresari nastavi prava pomoci CACLS.EXE

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru