Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ASUS WL-500g a bridge

Potrebuji nastavit ASUS WL-500g tak, aby byl asi v tzv. modu bridge a pritom byla vsechna rozhrani/porty, tedy wifi+lan+wan, propojena. Pisu to tak proto, ze mam jeste WRT-311 a odpovida to jeho nastaveni v menu "Sit&Firefall - Rezim site" na "bridge", kde je uveden text->V tomto režimu je rádiová část přímo propojena na část ethernetu. Nelze používat routovací funkce, maskování IP adres je vypnuto. Veškerá nastavení, týkající se portu WAN budou ignorována, stejně tak nastavení firewallu".

Odzkousel jsem to a vysledek:
a) V pripade WRT-311 (fw wrt-311_1_6_3_CZ) pak vsechny PC k nemu pripojene (jak na wifi, tak na LAN portech) mohou na internet, ktery je priveden do WRT-311 pres WAN konektor kabelem z dalsiho routeru. A zaroven /a to je to, co potrebuju a proc se ptam/ mohou PC pripojene k WRT-311 pristupovat ke vsem PC, ktere jsou pripojeny k routeru, ze ktereho je k WRT-311 priveden internet.

b) V pripade ASUSe (fw Oleg WL500g-1.9.2.7-9 nebo OpenWRT WhiteRussian RC6)) to bud nejde nebo to spise neumim nastavit a potrebuju tedy poradit. Mozna bude nutne nekam do scriptu doplnit nejaky prikaz.

Hraju si s tim uz nekolik hodin a zatim nic.

Díky vsem za radu a pomoc, Karel
jeffos[zavinac]seznam[tecka]cz

Předmět Autor Datum
ktery je priveden do WRT-311 pres WAN konektor kabelem z dalsiho routeru. čili máš dva routery za s…
lední brtník 13.02.2011 01:40
lední brtník
Jak Oleg, tak OpenWRT funkci probridgování podporují. V Olegovi se to nastavuje stejně, jako v původ…
touchwood 13.02.2011 09:31
touchwood
Nevidim svou odpoved radcum - tak odpovidam sam sobe - snad se to do te poradny dostane. Je to troc…
karelJ 13.02.2011 21:23
karelJ
Předpoklad samozřejmě je, že v síti je jen jeden DHCP server (na routeru1), a že všechna PC mají IP…
touchwood 13.02.2011 23:16
touchwood
Ne, uplne vsecha zarizeni maji pevne IP adresy, na routrech je DHCP vypnuto. Jak jsem psal - s WRT31…
KarelJ 14.02.2011 15:51
KarelJ
nastavení "AP" funguje naprosto skvěle, neměl jsem s tím nikdy problém (konfigurováno na minimálně 6…
touchwood 14.02.2011 19:24
touchwood
To Touchwood: ASUS v AP modu "normálně" funguje, ale jediné co nechodí je to, že PC připojene k LAN… poslední
KarelJ 15.02.2011 11:17
KarelJ

ktery je priveden do WRT-311 pres WAN konektor kabelem z dalsiho routeru.

čili máš dva routery za sebou, ten wrt311 je zapojen jako druhý v režimu bridge. a chceš ho nahradit asusem wl500.
pokud ten krám nemá bridge režim v nastavení, můžeš mu prostě deaktivovat dhcp, pohlídat si ať je jeho lan adresa nastavena mimo tebou používané ip - a obejít wan vstup zapojením přívodního kabelu do jednoho z lan - dostaneš wifi switch.

Jak Oleg, tak OpenWRT funkci probridgování podporují. V Olegovi se to nastavuje stejně, jako v původním firmwaru (položka Operation Mode, nastavuje se "AccessPoint"), OpenWRT to záleží na tom, co máš nastaveno jako webGUI (zpaměti textovou konfiguraci nedám), ale princip je stejný (technicky to půjde zjistit přes brctl show).

Jinak místo OpenWRT bych ti doporučil použít DD-WRT, jeho GUI je dnes asi nejlepší, s nejvíce možnostmi.

Nevidim svou odpoved radcum - tak odpovidam sam sobe - snad se to do te poradny dostane.

Je to trochu jinak. Mam RB433 (router cislo 1), z nej chci dostat internet kabelem k dalsimu routeru cislo 2. K routeru c2 chci pripjovat PC pres LAN i pres Wifi a potrebuju, aby mohly k internetu a zaroven, aby videli i PC pripojene k RB433.
Jako router cislo 2 mohu pouzit ASUS WL-500g anebo WRT-311. Radeji bych pouzil ASUSe - umi LPT a USB.

Touchwood pise, ze to ASUS umi s Olegem i s OpenWRT, ale ikdyz to nastavim do AccessPoint rezimu, tak ty PC na RB433 nevidim, internet bezi. Zkusim tam tedy pristi vikend nahrat DD-WRT.

Chtel jsem taky zkusit si vypsat z WRT nastaveni bridge, ale nemuzu se k nemu pres telnet ci putty pripojit, ani kdyz jej vypnu, podrzim reset a pripojim napajeni - zahada. Pouzivam IP 192.168.1.1 nebo 192.168.1.6 (to jsem se docetl nekde na foru).

Zatim vam obema dekuju a uvitam dalsi rady, KarelJ

Ne, uplne vsecha zarizeni maji pevne IP adresy, na routrech je DHCP vypnuto. Jak jsem psal - s WRT311 to bezi dobre, ale s ASUSem ne - bude to asi konfiguraci bridge v ASUSu, protoze, jak jsem psal, to jeho nastaveni do modu "Access Point" nezabira. Jinak mam vzdy za routrem c.1 pripojen budto ASUS nebo WRT, nikdy oba zaroven. Jak ASUS tak WRT311 mam nastevny shodne, co se tyka IP atd.

To Touchwood:

ASUS v AP modu "normálně" funguje, ale jediné co nechodí je to, že PC připojene k LAN/WiFI ASUSu = router c.2 "nevidí" (ani si nepingnou) na PC připojene k routeru c.1. Ja ASUSe provozoval nekolik let jako WiFI klienta bez potizi k plne spokojenosti. Ted jej chci pouzit jinak, ale prostym prepnutim do modu Acces Point na nem to co potrebuju proste nechodi. Ale na tom WRT-311 to v modu "bridge" chodi tak, jak pozaduju.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru