Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vetrací šachta z azbestu

Dobrý den,mám byt v osobním vlastnictví kde je SVJ.Při rekonstrukci bytu jsem narazil ve zdi na větrací šachty které jsou i dle předsedy SVJ dávno nefunkční při nahlédnutí se ani nedivím je to samej bordel.Při snaze vyčistit mě to firma odmítla udělat že šachta je vyrobena ze zakázaného azbestu a jen by rozvířila vlakna azbestu.Napadlo mě uplné odstranění ale je to bráno jako společný prostor a je potřeba stavební povolení.Teď k dotazu stačilo by na odstranění nefunkční šachty z azbestu povolení většiny majitelů bytů nebo jak dále pokračovat k odstranění šachty,díky za každou odpověd

Předmět Autor Datum
Nuž, právne čisté riešenia sú občas mnohoročným strateným časom, právne nie čisté riešenie je zabeto…
Joseph 21.08.2013 18:35
Joseph
nejde ani tak o to s čeho je ale spíše momentálně jak ji odstranit s povolením ona je dosti ošklivá… poslední
Sarim 21.08.2013 20:40
Sarim

Nuž, právne čisté riešenia sú občas mnohoročným strateným časom, právne nie čisté riešenie je zabetonovať šachtu na úrovni podlahy, uzavrieť na úrovni stropu, objem materiálu z priestoru medzi podlahou a stropom vybúrať. Práca na 1 deň pre 2 ľudí.

Okolo azbestu sa robí zbytočný humbuk, dlhé desaťročia sa tento materiál bežne vyskytoval v domácnostiach a úradoch ako požiarna podložka v okolí akumulačných vyhrievacích telies, požiarna podložka elektrických inštalácii v drevených stavbách.

Nie je mi známe nič o nejakých zdravotných problémoch osôb, dlhé roky vyskytujúcich sa v týchto priestoroch. Veda a média tvrdia niečo iné.

Nevadí, veda a média tvrdia každých 10 rokov iné prevratné, naveky platné pravdy ..... :puff:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru