Avatar uživatele
leporela22

Vezmou mě někde jako programátora PLC, když jsem absolvent školy s elektrotechnickým zaměřením (bez maturity)?

Dobrý den, chci se zeptat, jsem absolvent školy elektrotechnického zaměření (bez maturity) a chtěl bych dělat PLC programátora. O PLC jsme se ve škole moc neučili, takže jsem spíše samouk. Vyhlášku 50 splňuju, což je pro práci s elektronikou potřeba. Jenom všude berou jen s praxí nebo absolventi VŠ, a to já nejsem. Měl bych nejdříve podstoupit nějaký kurz PLC? Je tady někdo, kdo tohle dělá?

Zajímavá 0 před 2921 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Dochy

Pokud chceš nastoupit jako programátor PLC nemůžeš k zaměstnavateli přijít s tím, žes PLC ještě neviděl. Já se k PLC dosal úplně poprvé když jsem kdysi dávno začínal na elektroúdržbě a PLC přišlo do fabriky s novým provozem. Na školení jeli starší kolegové (všichni) ale práce s PLC pak zůstala na mně, protože nikdo z nich na to neměl náladu.
Ale abych se hlásil na pozici programátor PLC když jsem s tím nikdy nedělal? To opravdu nepůjde. Buď nejdřív školu kde se tím zabývají a pak ještě budeš pořebovat nějakou praxi, nebo někam do firmy na nějakou nižší pozici a vypracovat se. Bude to chtí i nějakou praxi v el-tech abys vůbec věděl co si s tím PLC můžeš dovolit udělat.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek