Avatar uživatele
anonym

Viděli jste už někoho v přírodě spát v hamace? Co si o ní myslíte?

Něco k tomu: Hamaka může být pro někoho zdánlivě nesrozumitelným pojmem, ale nejedná se o nic jiného, než o závěsnou síť na spaní. Závěsnou síť-hamaku lze pak snadno používat téměř vždy a všude a při jakémkoliv počasí.

Závěsná síť je lehčí, skladnější a lacinější než stan. Rychleji si ji připravíte ke spaní. Váha průměrné sítě vyráběné v ČR je zhruba do 250 g a váha závěsných lan, plachty je pak už jen podle jejich síly a kvality. Hamaka zcela izoluje od půdní vlhkosti, lezoucího hmyzu, hadů, myší a podobných nepříjemností. Při dešti lze pod sítí s nataženou plachtou bez problémů vařit na vařiči, lépe než ve stanu a také nezmoknete. Může být i doplňkem ke stanu, hlavně do míst kde stan už nepostavíte, nebo jen velmi těžko. Nakonec je to také určitá stylová záležitost, hamaku hojně využívají obyvatelé tropických oblastí a dříve také námořníci na lodích, dnes je využívaná i armádami při všech vhodných příležitostech.

Více zajímavostí ve zdroji.

Zdroj: http://www.sve­toutdooru.cz/svet-outdooru/hamaka-spime-v-zavesne-siti/


Proč hamaka, když máme stany? Co si o tom myslíte?

Osobně si myslím, že spaní není ve stanu idealní na každém místě a někdy se opravdu vyplatí si asi využít hamaku mezi dva stromy, či jiné objekty. Jinak je jich více druhů a abych odpověděl na otázku, tak se přiznám, že jsem o této věci slyšel poprvé, natož, abych ji někde i sám viděl. Tady je vidět jak to dává dohromady mezi stromy a nezdá se to být nijak složité: http://www.you­tube.com/watch?v=4SKDrhz­Oxis

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 2784 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
marci1

Spala jsem v ní 2× a je to super. Spí se v ní dobře, člověk cítí jakoby „odlehčenou“ páteř. Doporučuji. 🙂

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Jakub Tlapal

Jako odpolední relax dobrý, ale že bych tam spal celou noc si teda nedokážu představit. Měl bych takový divný pocit. Jsem zvyklý spát v přírodě pod stanem, který jsem koupil z https://armik.cz/ . Sice mě taky neochrání před zlodějem, ale mám alespoň takový lepší pocit, že mě hned každý neuvidí.

Nový příspěvek