Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Vir v PC, nevím co s tím.

Jednou jsem tak brouzdal po internetu a Avast mi našel Vir, tak jsem okamžitě stránku zavřel a vše bylo v pořádku ale na druhý den jsem zapl počítač a když jsem si pustil muziku tak se mi dlouho načítala a potom byl počítač neovladatelný a nešlo kliknout na žádnou ikonu. Restartoval jsem počítač a když jsem se přihlašoval seklo se to. Restartoval jsem ho znova a už se mi šlo přihlásit ale na ploše nebyla ani jedna ikona tak následoval další restart a počítač už jel ale nebyl vůbec v pořádku. Internet blbne, nejde mi nic spustit, jediné co mi jde je Skype a Internet, tedy pokud nespouštím stránky kde jsou nějaké pluginy které kvůli viru selhávají. Chtěl jsem počítač reinstalovat ale mám v počítači hodně fotek z dovolené které zabírají hodně místa a také hodně jiných potřebných věcí které se mi nechtějí zálohovat protože doufám že je tu i jiný způsob jak se zbavit viru(nechce se mi to zálohovat protože bych to vše musel dávat na DVD, nemám rozdělený HDD a DVD doma nemám a bylo by to pracnější). Moji rodiče jsou na počítač hloupý, a mě je pouze 13 let a s viry nemám žádnou zkušenost proto prosím o radu. Tady jsou ještě jednou uvedené problémy po objevení viru- Sekne se to u přihlašování, Po přihlášení není ani jedna ikona na ploše a nebo jede ale nejde skoro nic spustit. Omlouvám se pokud jsem se špatně vyjadřoval a také se omlouvám za mou gramatiku, je mi pouze 13 let.

Děkuji Michal.

Předmět Autor Datum
ale mám v počítači hodně fotek z dovolené které zabírají hodně místa a také hodně jiných potřebných…
pme 19.11.2010 15:16
pme
Já je zálohuji pokud nebude jiná možnost ;). A díky
Joe9 19.11.2010 15:19
Joe9
V to m případě se zaregistruj a popiš problém zde: viewforum.php někdo se tě tam ujme a povede krok…
ajavar 19.11.2010 15:18
ajavar
Dobře, děkuji.
Joe9 19.11.2010 15:20
Joe9
http://pc.poradna.net/a/view/380552-prohlednuti-po citace-na-skodnou-v-programu-superantispyware
agentik-x 19.11.2010 15:19
agentik-x
Děkuji
Joe9 19.11.2010 15:20
Joe9
Bez radsi na ty viry.cz. Popis jim to tam a hlavne nezapomen rict, ze tam mas ty fotky. Uz predem je…
Radek 19.11.2010 15:33
Radek
Dobrá, děkuji.
Joe9 19.11.2010 15:38
Joe9
agent: vždyť to má zjevně zavirované, proč mu nutíš antispyware? tazatel: akorát nemá moc velký smy…
lední brtník 20.11.2010 21:38
lední brtník
Superantispyware je antivir a detekuje velke mnozstvo virov velmi dobre. Nech to prescanuje v nudzak…
MM.. 20.11.2010 21:51
MM..
Děkuji vám za rady. poslední
Joe9 21.11.2010 11:14
Joe9
IObit Security
Otys 20.11.2010 21:27
Otys

ale mám v počítači hodně fotek z dovolené které zabírají hodně místa a také hodně jiných potřebných věcí které se mi nechtějí zálohovat

Až o tie dáta prídeš, potom sa Ti už možno aj bude chcieť zálohovať, ale už bude neskoro...

Spusti núdzový režim a vykonaj kontrolu SuperAntiSpyware. Návod nájdeš v článkoch tu na poradni...

Bez radsi na ty viry.cz. Popis jim to tam a hlavne nezapomen rict, ze tam mas ty fotky. Uz predem je nekam zalohuj, at jim i sobe ulehcis praci. Aha, ted vidim, ze jediny zalohovani muzes na DVD. Zkus si od kamose pujcit nejaky hard disk. Je to mnohem jednodussi. Pak mu to zase vratis.

agent: vždyť to má zjevně zavirované, proč mu nutíš antispyware?

tazatel:
akorát nemá moc velký smysl to léčit, za 14 dní to bude zavirované zas.

zálohovat data se dá, komu se chce. jen to chce dost místa. rozumnějším opatřením je mít rozdělný disk - pár desítek gb pro sytém, na druhém logickém disku data. když si příště zas zaviruješ/zničíš systém, prostě ho smažeš a nainstaluješ znovu - data přežijou.

taky to můžeš odvirovat sám: vyhodit disk ven z pc, donést ke známému s aktualizovaným antivirem, disk připojit jako druhý nebootovací, případně přes usb šuplík jestli má, a tam pohodlně tvůj disk odvirovat.

nebo na fórum viry.cz, tam jsou většinou stejné lamy, budete si rozumět.

Superantispyware je antivir a detekuje velke mnozstvo virov velmi dobre. Nech to prescanuje v nudzaku a uvidi co to najde.

P.S> ale idealne bude ked si odzalohuje data a tie Win nainstaluje nanovo. A potom nech sa nauci jak si nezavirit PC (co NEznamena instalaciu zbytocneho neschopneho antiviru, co uz zistil aj sam)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru