Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Virtual Dub nenajde decompressor VP62

Dobrý večer, poradíte mi někdo, jak otevřít avi. soubor ve Virtual Dubu, který při pokusu o jeho otevření hlásí, že "nelze nalézt dekompresor pro VP62" ?

Mám nainstalovaný K-Lite Codec Pack. Mrknul jsem do nastavení ffdshow (video decoder configuration), našel jsem VP6 (bylo vypnuto, tak jsem zkusil zvolit jedinou jinou možnost, která se mi nabídla, a to libavcodec), ale nepomohlo to. Po pravdě ale ani nevím, jestli toto je cesta k úspěšnému otevření mého souboru ve Virtual Dubu.

Předmět Autor Datum
pokial nemáš v pc nainštalovaný on2 vp6 kodek,tak to pravdepodobne cez virtual dub štandartne neotvo…
ogl 05.05.2008 01:00
ogl
S tím uvolňováním kodeků sice nevím, jak to je, ale když zkontroluju v K-Lite Codec Pack (mám Mega v…
Mufna 05.05.2008 23:24
Mufna
Kodek pre prehravanie vie len zobrazovat, nemusi byt to iste ako kodek ktory umozni aj spracovanie v…
MM.. 06.05.2008 02:09
MM..
Pokud ti to Windows Media Player přehraje -tak máš dekoder nainstalován. --- Jestli to chceš spojova…
kmochna 06.05.2008 04:07
kmochna
na spracovanie videa treba encoder,decoder slúži len na prehrávanie videa,ale neumožňuje editáciu v…
ogl 06.05.2008 20:35
ogl
Nastuduj si AviSynth - což je avi proxy. Čili stačí pouze encoder pokud je direct show. On to chce o…
kmochna 06.05.2008 20:50
kmochna
naco je ten ffdshow
ssdededf 27.04.2013 09:28
ssdededf
Ffdshow poslední
jirka44 27.04.2013 09:39
jirka44

pokial nemáš v pc nainštalovaný on2 vp6 kodek,tak to pravdepodobne cez virtual dub štandartne neotvoríš,libavcodec si poradí s on2 vp3/4,ktoré boli dané k dispozícii ako open source a sú súčasťou free theora kodekov,vp6 zatial uvolnený nebol,na stránkach on2 technologies bola k dispozícii free personal edícia vp6/7

S tím uvolňováním kodeků sice nevím, jak to je, ale když zkontroluju v K-Lite Codec Pack (mám Mega verzi), které kodeky jsou nainstalovány, tak vidím kromě jiného i VP6 (a u něj VP60, VP61 a VP62). Takže si myslím, že potřebný kodek nainstalovaný mám.

Kromě toho jsem to zkoušel otevřít i v jiných programech. Ve Windows Media Playeru mi to jede bez problémů, z programů pro úpravu videa mi to otevře zatím jediný (All Video Joiner). Když ale v něm chci spojit dva AVI s VP6, tak mi je nespojí, resp. udělá to, že začne vytvářet spojený soubor, ale v půlce se to přeruší, takže ve výsledku mi nic nespojí, pouze de facto vytvoří znovu 1. soubor (dle nastavení, která jsou v All Video Joineru k dispozici.

Abych pravdu řekl, ve finále mi ani tak nejde o otevření souboru ve Virtual Dubu jako spíše o to, jak spojit více AVI s VP6 (ve kterém programu ?).

Kodek pre prehravanie vie len zobrazovat, nemusi byt to iste ako kodek ktory umozni aj spracovanie videodat (je tusim nejaky bordel v rozhraniach vo Win, alebo to tak MS urobil schvalne, netusim) Ak ti ide zobrazovat ale nejde to natiahnut do virtualdubu tak asi nemas kompletny VP62 kodek...

Pokud ti to Windows Media Player přehraje -tak máš dekoder nainstalován.
---
Jestli to chceš spojovat ve VirtualDubu, tak to zkus přes AviSynth (ten nainstaluj), otevři VirtualDubMOD Soubor/otevřít a v okýnku je uplně dole kolonka Použít vzor Avisynth a vybrat z něj DirectShowSource.
---
MediaCoder by to měl zvládnout taky - otevřít videa a mód úlohy dát Join
----
Pro úspěšné spojení je potřeba dvou "stejných" videí (rozlišení, velikost obrázku apod.), ale to jistě víš.

na spracovanie videa treba encoder,decoder slúži len na prehrávanie videa,ale neumožňuje editáciu v danom formáte,full verziu kompletného kodeku 6/7[encodera-decodera ] vo verzii personal je možné stiahnuť na stránkach on2 technologies,verziu 2/3/4 je možné nájsť na strákach vývojárov,zaoberajúcich sa vývojom theora,speex,ogg,vorbis-kompaktibilných "formátov"

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru