Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Virus bestadbid - jak se ho zbavit ?

Ahoj,
počítám že nejsem asi první kdo tu tenhle problém řeší, ale v poslední době bojuju s virama v počítači. Části jsem se už asi zbavil mazáním programů, projíždění počítače antivirem s odpojeným síťovým kabelem atd. Ale je to tak že ty viry vykopnu dveřma a vrátí se oknem, takže mám v počítači asi nějaké antivirem nedetekované svinstvo co ten binec stahuje zpátky. (použil jsem proti tomu už MBAM i AVG a furt mi na netu vyskakují reklamy). Navíc mi v počítači pracuje řada podezřelých procesů co nemohu ukončit (třeba proces pirritdesktop z filu pirritdesktop.exe který se brání smazání). Mám podezření že hlavním průserem je cosi čemu se říká bestadbid - přesměrování z něj se ukáže když mě v internetovém vyhledávači vyskočí nevyžádané reklamní okno. Mám Win 7 a primární vyhledávač google chrome. Taky jsem lama a nevím jak se dostat k datům aplikací (appdata)kam mě posílají návody jak proti tomuhle viru bojovat. Pokud s tímhle máte zkušennosti, napište mi prosím krok za krokem co udělat abych se toho zbavil, budu vám zavázán ;)

Předmět Autor Datum
screeny procesů,programů a reklam (teď mi to nově některá slova zamodřuje a dělá z nich reklamy, jak…
Amage 22.02.2014 02:08
Amage
Zazalohuj si soubory, který potřebuješ a preinstaluj windows s formatovanim disku.
shelby 22.02.2014 02:15
shelby
Zkus Adwcleaner: klik
ajavar 22.02.2014 02:19
ajavar
správce úloh ukazuje, odkud procesy startují. vyhubíš je v nouzovém režimu. v chrome zakážeš nežádo…
lední brtník 22.02.2014 09:18
lední brtník
Taky zrovna válčím s bestadbid :-( Cestu k appdata jsem zjistila v cmd příkazem/dotazem "set localap…
ememem 13.03.2014 18:02
ememem
ne, nic takového. řešení máš viz výš.
lední brtník 13.03.2014 19:19
lední brtník
Nevím jak konkrétně tenhle proces, ale právě jsem použil trial Eset Nod antivirus, a jak piritdeskto… poslední
Pavel_host 09.04.2014 16:39
Pavel_host

Taky zrovna válčím s bestadbid :-(
Cestu k appdata jsem zjistila v cmd příkazem/dotazem "set localappdata", který mi odpověděl "LOCALAPPDATA=C:\Users\ ... moje uživatelské jméno ... \AppData\Local"
Podle návodů bych teď tedy měla zavřít google chorome a nějak zrušit (aspoň přejmenovat) složku "C:\Users\ ... moje uživatelské jméno ... \AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default" a doufat, že se sama vyrobí nová vhodnější složka.
Možná raději tu složku úplně smáznu a google chrome přeinstaluju.
Tak jsem na to zvědavá :-)

Nevím jak konkrétně tenhle proces, ale právě jsem použil trial Eset Nod antivirus, a jak piritdesktop , tak ostatní sajrajt našel a léčil. Jestli úspěšně se uvidí. On to není ani tak virus jako toolbar a jak by řekl nod: Potencionálně nechtěná aplikace. Jo a Microsoft Esential Sec. si ani neškrt.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru