Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vista - nahrávání z LINE IN bez monitoringu do výstupu

Zdravím,
na notebooku Acer Aspire 8930 mám malý problémek při nahrávání zvuku z LINE IN a to ten, že neslyším z reproduktorů co se vlastně nahrává, tento problém není jen při nahrávání, ale i při pokusu o přehrátí zvuku z externího zařízení do LINE IN tento zvuk z reproduktorů nejde, ve Windows XP stačilo v panelu ovládání hlasitostí zaškrtnout LINE IN a patřičně zesílit, ale ve Vistách jsem tuto možnost nenašel, možná špatně hledám, ale nedaří se mi. jedná se mi o momentální řešení situace, protože jinak na svém PC s XP a zvukovkou SB Live Player nemám nejmenší problém, ale potřeboval jsem teď něco nahrát z MINIDISKU do PC, řesením je vrazit sluchátka do toho MINIDISKU, ale říkám si proč, když by to mělo jít "normálně" jako poslechem přes reproduktory v notebooku. Myslím si že je to 100% problém Vist, protože tuto situaci jsem zažil i na jiném notebooku s Vistama :-(

Děkuju za případnou radu, Martin

P.S. - nahrával jsem přes Sony Sound Forge, ale myslím, že software na to absolutně vliv nemá

Předmět Autor Datum
Je to vec zvukovky (jedna to moze mat a ina nemusi) a nastavuje sa to v mixeri, pozriet si poriadne…
MM.. 03.03.2009 13:36
MM..
Ahoj, dík za odpověď, je to nějaký typ "High Definition Audio" takže prostě nicneříkající označení.…
MatesB 03.03.2009 14:22
MatesB
Pozri si poriadne ten mixer, defaultne to v moznostiach prehravania snad nikdy nebyva, ale moze sa t…
MM.. 03.03.2009 14:30
MM..
Možnosti mixéru jsem prošel všechny možné, zkusím použít ovladač ze stránek Aceru, ten co je instalo…
MatesB 03.03.2009 16:06
MatesB
Co máš za zvukovku nám úspěšně tajíš. Pokud se jedná o zvukovou kartu Realtek, mohlo by pomoci tohle
jirka44 03.03.2009 15:57
jirka44
Ahoj, u ovladače je psáno pouze "High Definition Audio", podle README u ovladače který mám stažený z…
MatesB 03.03.2009 16:04
MatesB
musis rozlisovat hda controller a codec. Obe tvoria zvukovku, controller je v chipsete (ten neries)…
MM.. 03.03.2009 16:08
MM..
Tož sem přeinstaloval ten ovladač tím, co je origoš od Aceru a výsledek je stejný, zkusím ještě ten…
MatesB 04.03.2009 09:51
MatesB
Tak se mi podařilo dotáhnout ten ovladač z FTP od realteku, po jeho instalaci přibylo zařízení v mix…
MatesB 04.03.2009 11:30
MatesB
Tak myslím, že vyřešeno, u nového ovladače je nastavení LINE IN vstupu umístěno překvapivě ve vlastn… poslední
MatesB 04.03.2009 13:48
MatesB

Je to vec zvukovky (jedna to moze mat a ina nemusi) a nastavuje sa to v mixeri, pozriet si poriadne audiomixer a pripadne aj jeho menu (tam sa daju niekedy povolit defaultne skryte zariadenia - potom sa objavi line-in a u neho zrusis "stlmit").
Aku zvukovku a mixer mas na Aceri fakt netusim, vyrobkov Acer sa radsej nedotykam aby sa nahodou pri tom nerozpadli

Ahoj, dík za odpověď, je to nějaký typ "High Definition Audio" takže prostě nicneříkající označení. Co se týče možností audiomixéru, tak tam opravdu LINE IN v možnostech "přehrávání" není a v režimu "záznamová zařízení" je, ale to je samořejmě jen pro nahrátí, kde jeho regulace funguje bez problémů. Zkusil jsem si na tom notebooku nabootovat poslední SLAX ale ten tu zvukovku ani nezprovoznil, takže to bude takovej asi nějakej super přístroj absolutně nekompatibilní s ničím. Jinak jako ACER výrobek před rozpadem rozpadnout se možná nerozpadne, ale za ty peníze to není žádnej zázrak teda, jako mohli to vybavit lépe, protože problémy se zvukem tam jsou i při přehrávání DVD přes ten jejich Acer Arcade nebo jak se to jmenuje, a to je mašina s CPU P8600 a 4GB ram takže po této stránce tam problém asi nebude, ale ta zvukovka je tragedie.

Martin

Pozri si poriadne ten mixer, defaultne to v moznostiach prehravania snad nikdy nebyva, ale moze sa to dat povolit tam v menu alebo v rozsirenych nastaveniach. Alebo staci scrollovat nejakou sipkou do strany :)
P.S: na strankach Aceru si mozes najst pre ten NB aj novsi ovladac zvukovky, mozno to potom bude lepsie...

Možnosti mixéru jsem prošel všechny možné, zkusím použít ovladač ze stránek Aceru, ten co je instalovaný v NB je pravděpodobně od Microsoftu (aspoň se tak tváří podle detailů) a pak uvidím, každopádně děkuju za rady a dám vědět, jak to dopadlo.

Martin

Ahoj,
u ovladače je psáno pouze "High Definition Audio", podle README u ovladače který mám stažený ze stránek Aceru je to výrobek firmy Realtek ale ovladač v notebooku se tváří, že je od Microsoftu. Zkusím ho přeinstalovat a zkusím i to co jsi poslal na výše uvedeném linku. Díky... Martin

musis rozlisovat hda controller a codec. Obe tvoria zvukovku, controller je v chipsete (ten neries) a codec je extra a je od inej firmy ako chipset (u teba je zrejme codec realtec). V spravcovi zariadeni su to dve veci. Ovladace musis pozerat u codecu a nie u controllera.

Takze ak mas realtek codec, tak presne to co sa pise tam v tom linku, skusit ten fix zo stranok realteku (mozno to obsahuje uz aj nova verzia ovladaca, najprv skus novy ovladac, bez fixu).

Tož sem přeinstaloval ten ovladač tím, co je origoš od Aceru a výsledek je stejný, zkusím ještě ten přímo od realteku, ale download z toho ftp mě jede tak cca 2kB/s tak si ještě nějakou chíli počkám na ten cca 28MB balík :-( Jinak pro přiblížení hda - v mixéru evidentně nic nepřibylo :-(

Martin

Tak se mi podařilo dotáhnout ten ovladač z FTP od realteku, po jeho instalaci přibylo zařízení v mixéru které bylo pojmenováno ComPctVUI - viz screenshot3 hda ale po chíli zmizelo a už v mixéru není. je možné, že tuto možnost opravdu zvukovka nepodporuje, aspoň teda ne ve Vistách, zkusím si na tom pohrát ještě s nějakým Live linuxem a uvidím co nabídne mixer tam. Jinak asi by bylo nejlepší pořídit nějakou kvalitní externí zvukovou kartu pro nahrávky.

Martin

Tak myslím, že vyřešeno, u nového ovladače je nastavení LINE IN vstupu umístěno překvapivě ve vlastnostech výstupu - reproduktorů, kde bych to tedy nehledal ani náhodou, respektive u předchozích ovladaču jsem tuhle sekci prolezl a nebylo to tam, takže děkuju za veškeré podněty a rady. Jinak viz poslední screenshot, tam jsem to našel.

Ještě jednou děkuju, Martin

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru