Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vista - video overlay

Zdravim,

ma tady nekdo zkusenost s overlay pri prehravani videa na Viste? Grafika je nVidia FX 5900XT, drivery jsou pro FX radu ty posledni 96.85 (dle webu nVidie). Zkousel jsem KMPlayer, VLC, WMP HomeCinema ... v XP vse funguje bez problemu, ale ve Viste video evidentne nejelo v overlay. Zkusil jsem to tedy manualne zapnout v nastaveni a u WMP a VLC si to hraje porad svou, jen KMP mne upozorni, ze overlay vyuziva jiz jina aplikace - logicky Aero a jak jsem dohledal pozdeji na netu dotazu je na to vsude kupa. Nikde se mi vsak zatim nepovedlo nalezt nejake reseni. Vtipne je, ze i kdyz Aero vypnu, overlay stale nejde a KMP stale hazi hlasku, ze jej neco pouziva. Dokaze mi s tim nekdo poradit?

Jen takova poznamka mimo ... ten "ovladaci panel" od nVidie v novejsich ForceWare ... to je nejaky vtip? .. nebo nevi nekdo co tim nVidia sleduje? Tam nejde ABSOLUTNE *NIC* kloudneho nastavit. Oproti te hromade nastaveni vcetne taktu atd, co byly kdysi pohodlne dostupne i z listy vedle hodin je ta soucasna silena a nelogicka obludnost neskutecny vysmech.

Předmět Autor Datum
Stara grafika, stary ovladac (a este k tomu BETA z roku 2006, vtedy finalna vista ani neexistovala),…
MM.. 05.06.2009 20:08
MM..
Paneboze, dneska jsou asi skvrny na slunci zase. Proc tak emotivni odpoved? Ale nejsi dnes prvni. P…
dtx 05.06.2009 20:45
dtx
To je sice napisane u americkych (asi amikom radsej nic nepisu) ale ked si navolis jazyk English (UK…
MM.. 05.06.2009 21:13
MM..
Ten informacni rozdil je teda brutalni ... tak aspon obrazkovy navod by si ale amici zaslouzili ...… poslední
dtx 05.06.2009 21:25
dtx
Inac stiahni si najnovsie verzie prehravacov, podla moznosti urcene pre vistu, mozno musia programy…
MM.. 05.06.2009 20:29
MM..
soft je v poslednich verzich (jak WMP tak VLC tak KMP) mam pocit ze naprosto zadna HW akcelerace se…
dtx 05.06.2009 20:48
dtx

Stara grafika, stary ovladac (a este k tomu BETA z roku 2006, vtedy finalna vista ani neexistovala), co cakas ze z toho bude na viste. Posledny ovladac nvidie je 186.cosi a nie nejake 96.cosi. Ale je len pre grafiky 6xxx a vyssie. Nvidia nic nesleduje len na tvoju grafiku uz 3roky kasle, neviem z jakeho dovodu (nebol to nejaky lacny lowend?).

Bud skus novsi ovladac (na nvidi si vyber nejaku grafiku 6000, mozno pojdu mozno nie, alebo si kup inu grafiku ked tak tuzis pouzivat nezmyselne nefunkcnu vistu.
.. inac skus servicepack do visty alebo skus vypnut aero a restartovat, skus nastavit styl Windows classic a len cierne pozadie ziadne efekty, potom overlay ide? Zo skusenosti ti nepoviem ptz vistu som mal len tyzden a koniec ale s novymi grafikami a ovladacmi urcite overlay na viste ide to by inac mrkvosoftu OEM vyrobcovia dali po cumaku.

Paneboze, dneska jsou asi skvrny na slunci zase. Proc tak emotivni odpoved? Ale nejsi dnes prvni.

Pokusim se reagovat nejak klidne a normalne jak to mam ve zvyku. Zacnu tim, ze to neni muj pocitac a tudiz laska k Viste pada :-) ... Vim, ze verze nejnovejsich driveru nemaji cisilko daleko do 200. FX 5900XT stala sveho casu tusim hrube pres 7tis. kc bo sem ju tez mival :-) ...nicmene, drajvry ktere jsem stahnul jsou ty, ktere mi to vyplivne pro FX radu jako posledni a to primo na webu nVidie, neni to beta a je dokonce ocejchovan tou jejich srandou whql ... a pokud se nepletu, tak 17 octobera 2006 snad uz Vista byla na svete v ostre verzi pokud me tedy pamet neklame. Vista ma SP1 + aktualizace, overlay nebeha ani s vypnutym aerem a naslednym restartem, to jsem zkousel, protoze si vsimam ze Vista chce nekdy restart snad i po vytvoreni zastupce na plose.

Zkusim nejake ty drajvry pro tu sestkovou radu, kdyz to nepujde tak omlatim uzivateli krabici Visty tvym jmenem o hlavu a vnutim mu XP :-)

To je sice napisane u americkych (asi amikom radsej nic nepisu) ale ked si navolis jazyk English (UK), co su multilanguage drivery ktore taham ja vzdy a to asi aj zvycajne ponukne inojazycnym, tak je sice hore

ForceWare Release 95
Version: 96.85
Release Date: October 17, 2006
WHQL Driver

ale nizsie je ze
NVIDIA has released the following WHQL certified drivers for use with Windows Vista RC2 (teda nie finalna!) that will enable you to test the basic features and capabilities of the new operating system. Windows Vista RC2 and NVIDIA drivers are still Beta and are not officially supported.

Ale videl som na nete googlom ze oevraly ludom nesiel ani na novsich (100.cosi), to ma tazke. Skusil by som este instalit directx, a aj WMP ci nejde lepsie.

Ja vistu neznasam (a vidim aj preco ju neznasam) tak aj preto taka emotivna odpoved :-)

Ten informacni rozdil je teda brutalni ... tak aspon obrazkovy navod by si ale amici zaslouzili ...

diky ja se s na to kouknu az v noci jak se k tomu kramu dostanu ... uvidim co s tim vymyslim ... chce to laborovat, nic jineho se neda delat.

PS. tobe se nelibi Aero? ... delam si srandu :-D ... jestli to tak pujde s temi Windowsy po "funkcni" i "graficke" strance dal tak nevim ...

Inac stiahni si najnovsie verzie prehravacov, podla moznosti urcene pre vistu, mozno musia programy vo viste pouzivat nejaky novy interface ktore stare verzie prehravacov nepoznaju.
http://en.wikipedia.org/wiki/Video_Mixing_Renderer

Windows Vista ships with a new renderer, available as both a Media Foundation component and a DirectShow filter, called the Enhanced Video Renderer (EVR).[32] EVR supports DXVA 2.0, which is exclusive to Windows Vista. [33]

WMP vo viste ti ide v overlay alebo v nejakom HW mode? (Pozeraj vytazenie CPU pri prehravani).

P.S: skus nainstalit do tej Visty aj posledny DirectX runtime z www.microsoft.com (snad tam bude nejaky aj pre vistu)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru