Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vista 32b, ovladace a dalsi problemy.

Ahoj,

tak jsem zkusmo nainstaloval po nekolika mesicich Vistu, jestli se situace zmenila a jestli treba nuvidi Vista vic RAm nez XP(mam 4GB) a rekl bych, ze je vse pri starem. Samozrejme me i napadlo, ze je chyba u me a proto sem i pisu, ale vycerpal jsem uz po dvou dnech nastavovani, restartovani, mazani, odinstalovani atd. vsechny moznosti o kterych vim a ktere jsem nasel coby rady na netu. Mam vsechno aktualizovane, krom te jedne aktualizace. Zkusim popsat moje problemy. Pokracovani je dole, protoze se to sem neveslo.

1. nejde nainstalovat aktualizace KB929777, samozrejme jsem se nechal navadet od Vist na reseni problemu s chybou 8000FFFF, kterou tato aktualizace nahlasi, ale reseni se mne nepovedlo nikde najit. Treba souvisi tato aktualizace i s dalsim prodblemem s ovladaci. Nevite nekdo jak tuto aktualizaci nainstalovat?

2. Dalsi problem je pripojeni navigace MIO C720. Na XP si system najde USB velkokapacitni zarizeni a vse po zastrceni USB kabliku funguje jak ma. Na Viste neni sance toto zprovoznit, bud to nejde a nebo to neumim. Nahlasi to, ze to nejde nainstalovat, nainstalovani ovladacu rucne(klik pravou mysi-instalovat), ktere jsou v baliku s mapama, taky nejde, tohle pry par lidem podle fora MIO fungovalo. Napise to"Vybrany soubor INF nepodporuje tuto metodu instalace". Zkopirovani ovladacu do system 32/drivers, taky nefunguje. Nechal jsem se opet navadet genialni MS napovedou a resenim problemu a dostal jsem sem k tomu, ze pry chybi aktualizace KB940199, takze jsem ji nainstaloval, restartoval a stale nic nejede. Porad same stejne chyby, ze to nelze nainstalovat. Zkousel jsem odebrat HW, nic to ovsem neresi.

3. Dalsi problem je ten, ze pokud strcim do USB zarizeni, ktere v tom konkretnim USB jeste nebylo, nastane silene hledani ovladacu Vistama a haska, ze toto zarizeni nejde nainstalovat. Pokud ho vratim do puvodniho USB, kde bylo strceno poprve a taky tam si jej Visty nasly, problem to neresi a porad to hlasi, ze si mam stahnout z netu ovladace rucne. Jednalo se dnes konkretne o bluetooth a nepomohl uz ani restart pc a zastrceni do puvodniho USB portu. Na XP si muzu do kterehokoli USB portu strkat jakekoli zarizeni nezavisle na tom, jestli v danem portu bylo instalovano a nebo ne a XP si je vzdycky najdou. Vista tohle neumi a nebo mam nekde chybu? Nebo snad prece nemusi byt pevne prirazeno konkretnimu USB portu pouze jedno zarizeni?

4. Jdou ve Viste zmenit prava uz vytvoreneho profilu? Nainstaloval jsem blbec vse do toho defaultniho a ted zkusmo vytvoril neadmin ucet a nevim jak tam dostat bez dalsi instalace vsechny programy.

Předmět Autor Datum
5. Jak upravit bootovani ve Viste? Nasel jsem si, ze uz Visty boot.ini nemaji a kdyz jsem se pres ov…
Radek 26.01.2008 12:33
Radek
ad 4. Naštěstí je ve Windows přímo nástroj, který je k přenášení profilů určený. Ve Windows 2000/X…
host 26.01.2008 12:35
host
Dik, prectu si to. Ja jsem cetl zatim jen verzi 1. Ale to je zatim ten nejmensi problem:-D poslední
Radek 26.01.2008 12:37
Radek

5. Jak upravit bootovani ve Viste? Nasel jsem si, ze uz Visty boot.ini nemaji a kdyz jsem se pres ovladaci programy proklikal podle navodu, kde se to da zmenit, tak jsem tam nenasel dalsi system. Mam v PC dva HDD a oba jsou rozdeleny na dva oddily a na jednom XP a na druhem Vistu. V biosu mam nastaven boot z HDD, na kterem je Vista. Pri instalaci Visty, jsem mel hdd s XP pro jistotu odpojen. Nevedel jsem co by se stalo, kdyby ho Visty nasly

6. Mam stazeny obsluzny programek na monitor Eizo primo z jejich stranek pro Vistu a program jde nainstalovat, ale nefunguje. Kde muze byt spis chyba, ve Viste a nebo u Eiza? Nemam poneti jak to zjistit.

Na vic si zatim nevzpomenu. Nevite nekdo jak to vyresit? Nechce se mne zase preinstalovavat a lituju te chvilky, kdy jsem nemel co delat a napadl me ten napad to zase zkusit.

ad 4.

Naštěstí je ve Windows přímo nástroj, který je k přenášení profilů určený.

Ve Windows 2000/XP jej najdeme v ovládacím panelu Systém, záložka Advanced(Rozšířené), User profiles (Uživatelské profily). Po kliknutí na Settings se nám zobrazí seznam uživatelských účtů, které máme práva měnit. Pod uživatelským účtem se nám zobrazí jen ten náš vlastní, pod administrátorským všechny účty na daném počítači. Zároveň platí, že kopírovat jeden profil do druhého jde pouze tehdy, když ani na jednom z nich není nikdo přihlášený. Z toho všeho vyplývá, že abychom nastavení našeho starého uživatelského profilu mohli překopírovat do našeho nového uživatelského, musíme si založit ještě jeden účet, tentokrát s právy skupiny Administrators.

http://pc.poradna.net/article/view/714-bezpecnost-n a-internetu-pracujeme-s-neprivilegovanym-uctem-ii

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru