Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vista Licence

Dobrý den chtěl jsem se zeptat na jednu věc.A to sice.Na notebooku mám nainstalovanou Vistu home premium,bohužel je upravovaná a prošpikovaná Hp softwarem (Stejně tak samozřejmě i po obnovení z Recovery partition).Na mém noťasovi je docela o dost pomalejší než její čistá verze přímo od Microsoftu.Bude legální,když na čistou verzi při instalaci použiju svůj Product key,který byl dodán notebooku?Děkuji za odpovědi.

Předmět Autor Datum
Legální bude, ale nepůjde ti na 95% aktivovat (maximálně po domluvě na tel. lince), protože čísla HP…
touchwood 16.03.2009 16:41
touchwood
Jenom doplním že to možná problém nebude, poslední dobou se mi podobné případy daří aktivovat po int…
strejdabrabenec 16.03.2009 16:47
strejdabrabenec
no jo, ale tohle je Šum šVisty... :-D
touchwood 16.03.2009 16:54
touchwood
Njn..na XP už nejsou ovladače.Ještě mě napadlo.Disk těch vist (Home premium - čistých) nemám u sebe.…
Teplomet 16.03.2009 16:59
Teplomet
No...Ale jsou a jak aktivně se na nich furt dělá... Zrovna před týdnem sem našel balíky ovladačů pro…
Theseus 17.03.2009 04:18
Theseus
Pujde aktivovat bez problemu...stejne cislo na stejnem PC...
Abox 16.03.2009 17:15
Abox
To neni stejne cislo na stejnem PC. Velki vyrobcovia pouzivaju aktivaciu cez BIOS a teda to cislo ni…
MM.. 16.03.2009 18:50
MM..
No u XP se mi to nekdy jeste nestalo. A to mame v kazde varce treba stolnich PC > 300. Delly a hlavn…
Abox 16.03.2009 18:58
Abox
U XP ked hodis cislo zo stitku tak to sice nainstalujes, ale nemalo by to ist aktivovat cez internet…
MM.. 16.03.2009 20:04
MM..
A nebylo by jednodušší zkusit ty Visty nějak optimalizovat (odstranit nepotřebný SW, povypínat nepot… poslední
jbo 18.03.2009 11:21
jbo

Jenom doplním že to možná problém nebude, poslední dobou se mi podobné případy daří aktivovat po internetu. A když ne, vždycky jsem se obešel na lince s živým operátorem. Toho jsem taky mimochodem už dlouho neslyšel, problémové případy jsem vyřešil s automatem, který se mě zeptal jestli je kopie pouze na 1 počítači. Řekl bych že na XPčka už kašlou.

Njn..na XP už nejsou ovladače.Ještě mě napadlo.Disk těch vist (Home premium - čistých) nemám u sebe.Napadlo mě,že bych si stáhl veřejnou betaverzi w7 (Byl jsem s nima celkem spokojenej) a nainstaloval je.Part,kde mám recovery bych nezformátoval a nechal ji existovat.Šly by potom ty Visty z té partition zase obnovit (Nainstalovat)?Díky.

No...Ale jsou a jak aktivně se na nich furt dělá...
Zrovna před týdnem sem našel balíky ovladačů pro notebooky pro XP pro rok 2009 a minulej týden se objevily i pro stolní pc pro rok 2009(obojí pro všechny známý značky všeho, co se ve světě prodává), moc bych to nepodceňoval, XP tady s náma dlouho pobudou...

Drivers XP_NB 2009.iso
NB - notebooky

Drivers XP_PC 2009.iso
pc - stolní desktopy

To neni stejne cislo na stejnem PC. Velki vyrobcovia pouzivaju aktivaciu cez BIOS a teda to cislo nikdy nebolo aktivovane u MS (a MS ani nepredpoklada ze to cislo niekedy bude u nich aktivovane kedze vedia ze to dali velkemu OEM vyrobcovi). Velki vyrobcovia pouzivaju stejne recovery CD pre vsetky PC toho typu, a napr. u XP to bolo tak ze v tych Win bolo uplne ine cislo, tzv. royalty OEM key (vsetky PC mali cislo rovnake) a nie to cislo co bolo na nalepke. Pre WinXP boli tie cisla u MS na aktivaciu uplne blokovane.

U Visty zhlavy neviem ako to ma MS riesene. Skusit to moze, ale ja osobne by som to skor riesil odinstalaciou HP veci z toho predinstalovaneho image. Moze to byt jednoduchsie ako sa drbat s aktiavciou.

No u XP se mi to nekdy jeste nestalo.
A to mame v kazde varce treba stolnich PC > 300.
Delly a hlavne HP. Kdyz nekdo donese treba NB Dell, tak vezmu instal. CD a hodim tam cislo ze stitku. U tech HP taktez a jeste se mi nestalo, ze by to neproslo.
Akorat, ze treba ty originalni CD k tem NB maji to cislo na nalepce, ale i zasite primo na tom CD (v text. souboru).

O tech emulacich BIOSu u Vist vim...

U XP ked hodis cislo zo stitku tak to sice nainstalujes, ale nemalo by to ist aktivovat cez internet (cez telefon by to ale mohlo ist, to vie len MS ze jaku ma politiku). Ked to ide aktivovat aj cez inetrnet, tak v tom ma MS bordel (sam MS pisal ze tie cisla zablokoval, uz od r. 2002 ci od kedy).
Originalne recovery-CD od velkych OEM maju cislo v sebe, ale nie to cislo z nalepky, ale specialne cislo (ktore potrebuje specialny BIOS na identifikaciu), a vsetky PC od toho vyrobcu maju to cislo rovnake (rovnake recovery DVD pre vsetky PC). Preto ani nie je potrebne aby cislo z nalepky slo u MS aktivovat - v original predinstalovanych Win tie cisla z nalepiek vobec nie su.
Si zober hocaky Dell s predinstalovanym WinXP a pozri si nejakym programom cislo ktore je vo Win, a porovnaj s cislom na nalepke. A nelakaj sa ze je ine, je to tak spravne :)

Velki OEM aktivuju BIOSom u XP aj u Vist. (u Vist je to nejak sofistikovanejsie takze moze cislo ajk sediet, zhlavy neviem. Ale neaktivuje sa to cez MS).

A nebylo by jednodušší zkusit ty Visty nějak optimalizovat (odstranit nepotřebný SW, povypínat nepotřebné funkce atd.)? Nevím jak víte, že čistá instalace by byla rychlejší (jestli to porovnáváte s nějakým stolním PC, pak to je nesmysl).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru