Avatar uživatele
IK

Vizualizace textu. Představíte si třeba slovíčko jak je napsané?

Mnoho lidí říká, že když si napíší slovo např. s y/i obě varianty, tak hned poznají co je dobře. Věří že je to tím že to mají okoukané jak hodně čtou. Možná by pomohlo naučit se představovat si jak slovo vypadá napsané při učení angličtiny.
Paměťové háčky mi nefungují ani u čísel ale obrazy si vybavím ihned. S textem mi to moc nejde a navíc si i pletu podobná písmena jako p/q d/b

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? kapka před 4474 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
pusinka50

Jj, dělala jsem to, napsat si nanečisto a představit si slovo napsané dvěma výrazy. Český pravopis je těžký, ikdyž se pokládám za dobrou „češtinářku“, občas se mi stane, že nevím, jak slovo napsat, i-y, s-z apod. Google pomůže ve vysvětení pravidel českého pravopisu. Jestli si pleteš p/q, d/b, tak to normální není, jsi zřejmě disgrafik, či dokonce dislektik a bylo by třeba psychologické vyšetření a trénovat slova s těmito písmenky.

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce
Avatar uživatele
IK

před těmi 45 lety kdy jsem byla na prvním stupni ZŠ (ZDŠ) se to nedělalo. Teď by se o mne zas už nikdo nezajímal, i když pokud to jde nacvičit tak bych byla pro.

před 4474 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
IK

Pro představu jak si člověk užívá když si nepamatuje jak se slova píší, je že jsem to s tím „i“ hledala hodinu i když ta slova znám. Ǔplně mě to vyčerpalo a pak se mám něco učit. Pořád hledám, píšu si a zas hledám kam jsem si to napsala.

před 4474 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek