Avatar uživatele
DIH

Vklad peněz do banky

CHci se zeptat, vezmou mi v bance 500kč v korunách, dvoukorunách stím že si to chci dát na účet.?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Krepy před 3973 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Hlada

Vezmou. Banky, kromě PPF a Volksbank, ale za vklad v mincích chtějí poplatek, často nesmyslně vysoký, takže tak malou částku je lepší použít normálně k nákupu nebo vyměnit v obchodě.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Dochy

Mám silný pocit, že by měli. Je ale možné, že budou chtít nějaký poplatek za přepočítání. A ten poplatek může být dost velký.
četl jsem zážitek kohosi, kdo šel s děckem do banky aby mu vyměnili drobné z pokladničky. Něco přes stovku převážně v padesáťákách a dvaceťákách. Strhli si za přepočítání a děcku vrátili asi dvě koruny…
Doplňuji:
Jo a každá banka to může mít jiné, na ČS jsem našel: Vklad mincí nad 100ks každé denomice: popplatek 2%, min 125, u netříděných mincí navíc 75kč za každých započatých 15min. práce.

Upravil/a: Dochy

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
arygnoc

väčšinou do 100 ks mincí bez poplatku.
pokiaľ to máte v ruličkách či zaplombovaných pytlíkoch a s razítkom napr. českej pošty (alebo inej banky), malo by to byť bez poplatku.

Ďalší absurdný poplatok.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Dochy

ad. Hlada: souhlas. Vzhledem k tomu, že většina lidí dostává pouze bankovky z bankomatů mívají prodejny docela nedostatek drobných. Když jim nabídneš přepočítané sloupečky mincí, budou pravděpodobně štěstím bez sebe.

před 3973 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek